Ukrepaj zdaj. Zavzemi se za svoj riž!

Stran - september 22, 2009

Ste ževideli video? Če ste, potem podpišite peticijo, ki se nahaja spodaj. 

Za polovico svetovne populacije riž predstavlja osnovno prehrambeno živilo. Gensko spremenjen (GS) riž po drugi strani predstavlja grožnjo za naše kmetijstvo, biološko raznovrstnost in naše zdravje.

V tem trenutku se GS riž nikjer po svetu ne goji v komercialne namene. Kljub temu je Bayer, nemški kemični gigant, gensko manipuliral riž, tako da lahko preživi tudi višje količine strupenega pesticida, imenovanega glufosinat, ki je nevaren tako za ljudi kot okolje in bo v Evropi kmalu prepovedan.

V samo nekaj tednih bo Evropska unija odločala o tem, ali lahko ta GS riž vstopi v EU države, se pojavi na policah naših trgovin in posledično končana naših krožnikih. Če EU odobri uvoz Bayerjevega GS riža, ga bodo kmalu sadili tudi kmetje v ZDA in drugod. 

Zavzemi se za svoj riž - podpiši peticijo!

Pozivamo vse vlade po svetu, vključno s slovensko, da zaščitijo potrošnike in kmete, njihove pridelke in polja, tako da zavrnejo Bayerjev GS riž in da preprečijo poljske poskuse z GS rižem.S podpisom te peticije nam dajete dovoljenje, da uporabimo vaš elektronski naslov samo za namen te peticije. V kolikor bi želeli prejemati nove informacije v zvezi s to in ostalimi kampanjami, se lahko prijavite na naše brezplačne mesečne novice ali pošljete email na .

    Preberite več o naši kampanji proti GS rižu.