Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Kumi äntrar oljeplatformen Leiv Eiriksson

Kl. 6.00 den 17 juni. Greenpeace generalsekreterare Kumi Naidoo och norrmannen Ulvar Arnkværn lämnade skeppet Esperanza i en ribbåt med kurs mot oljeplattformen Leiv Eiriksson.

De undvek ett danskt örlogsfartyg som cirklade plattformen och klättrade upp längs ett av plattformens gigantiska ben. Kumi vädjade personligen till Cairn att sluta med sitt borrande efter olja i Arktis och lämnade över 50 000 namnunderskrifter med uppmaningen att företaget ska publicera sin hemliga "Oil Spill Respons Plan".

Läs hela historien här.

Kl. 6.00 den 17 juni. Greenpeace generalsekreterare Kumi Naidoo och norrmannen Ulvar Arnkværn lämnade skeppet Esperanza i en ribbåt med kurs mot oljeplattformen Leiv Eiriksson.

De senaste uppdateringarna

Visa ikon  

Varför ska vi skydda våra hav?

Video | 11 maj, 2015 på 15:45

För att havens invånare ska få en chans att överleva behöver stora sammanhängande områden skyddas från till exempel destruktivt fiske som bottentrålning.

Animation: Tid för pension

Video | 6 mars, 2014 på 11:43

Vad händer med en bil när den blir gammal? Och hur är det med ett kärnkraftverk?

Gemensam europeisk aktion mot gammal kärnkraft i 6 länder

Video | 6 mars, 2014 på 11:00

Greenpeace genomför en aktion mot gammal kärnkraft i 6 länder (Belgium, Frankrike, Nederländer, Schweiz, Spanien och Sverige).

Sven om aktionen i Oskarshamn

Video | 5 mars, 2014 på 16:48

Sven Malmgren från Åmål berättar om varför han valde att leverera ett pensionsbesked till svensk kärnkraft vid OKG 5 mars 2014.

Aktion på Oskarshamn - stäng de åldrade reaktorerna

Video | 5 mars, 2014 på 13:13

Aktivister tar sig in på Oskarshamns kärnkraftsverk för att leverera ett pensionsbesked till svensk kärnkraft. Bakgrunden till aktionen är att 4 av Sveriges reaktorer år 2014 passerat sin tekniska livslängd. En ny rapport visar att gamla...

1 - 5 av 1825 resultat.