Irene Berg
Iréne Berg
Jag jobbar för Greenpeace sedan våren 2001. På något sätt förväntade jag mig att bli lite besviken, som man kan bli när man ser vad som sker "bakom kulisserna".

Istället har jag upplevt det motsatta: jag har sett verkligt engagemang, och många bevis på den hängivenhet som man måsta besitta för att komma någonstans inom miljöarbetet. Saker och ting kan ta frustrerande lång tid att ändra på, tid som vi kanske inte har!

Något annat som alltid gör mig glad är vänskap från oväntat håll. Vänliga människor som bjuder frusna aktivister på kaffe och smörgåsar under pågående aktion. Gamla garvade valfångare som kommer på besök för ett vänskapligt snack. Människor som kanske på grund av sitt yrke inte kan stödja Greenpeace officiellt, men som ändå har ett behov att säga "jag håller på er, ge inte upp!". I smyg, men ändå. Alla ni som skickar musik, teckningar och vykort - det värmer verkligen!

För det mesta huserar jag i ett hörn av vårt kontor i Stockholm och jobbar med våra nordiska sajter och bloggar. Ibland går jag till sjöss och rapporterar direkt från något av våra fartyg. Jag är en rätt envis typ säger min mamma.