Nä, men inte ska väl jag. Inte KAN väl jag. Typiskt kvinnligt, skulle en del ropa. Högt och hänsynslöst. Vi är vad vi tänker, läste jag någonstans. Jag beundrar min kollega Mats, av många olika anledningar. När han skulle på anställningsintervju för sitt nuvarande journalistjobb sa han kort och gott till cheferna som intervjuade honom: - "Jag vill så himla gärna ha detta jobbet". Rakt på sak, inga krusiduller.

Allt vi är grundar sig i våra tankar. Igår drog Göteborgs kulturkalas igång. Det fantastiska klezmer-bandet Räfven var några av de första att kliva upp på Kungstorgets scen. De tänkte förmodligen: Nu ska vi förvandla dessa regntrötta Göteborgare till ett leende gungande hav och dessutom ska vi ha riktigt, riktigt kul. De lyckades verkligen.

Jag har inte alltid valt bort att äta andra levande varelser eller systematiskt sköljt ur konservburkar och burit dem till återvinningsstationen. Det första kom jag visserligen till insikt i redan som elvaåring, vikten av det andra insåg jag betydligt senare. Visst kan jag förändra.

Det kan alla andra också. Det gäller bara att få dem som lyckats snedvrida sin tankeverksamhet till att pengar är viktigast i världen, att snirkla in på en annan nervstig i sina huvuden. För det är med våra tankar vi skapar världen.

- Kajsa