Renault Twingo - före och efter
Twingo - före och efter vår modifiering.
© Greenpeace/Sonntag

Bilar köpta i Sverige släpper ut mer än det europeiska genomsnittet, det visste vi sedan länge. Huvudförklaringen har varit att ”vi inte ha råd” att köpa bättre, eller att vi behöver tunga bilar i Norrland och att det påverkar genomsnittet.

Naturvårdsverkets nya rapport visar att de här bortförklaringarna inte håller - det är storstadsregionens bilar som försämrar Sveriges statistik.

Greenpeace har sedan mitten av 90-talet drivit kampanj för lagstiftning för mindre bränsleförbrukning. Vi byggde faktiskt om en bil så att den bara förbrukade hälften jämfört med originalutförandet - en omgjord Renault Twingo smuttade sedan 0,3 liter/mil.

Bilindustrin försäkrade att de var beredda att ta ansvar, att lagstiftningen inte behövdes och att frivilliga avtal var det bästa alternativet. Sådana avtal gjordes på EU-nivå 1998, och bilindustrin lovade att minska bilarnas genomsnittliga utsläpp med 140g koldioxid per km, och ha ett flertal bilar med förbrukning av 0.5l liter/mil eller mindre på marknaden redan år 2000.

Så blev det ju inte riktigt, och nu har EU kommissionen tröttnat och vill lagstifta om förbrukningen. En het kamp väntar. Vi tar också striden.

- Martina