Greenpeace bildades på havet för 40 år sedan när en liten grupp aktivister gav sig ut i en gammal fiskebåt för att stoppa USA:s kärnvapentester utanför Alaska. Sedan dess har skepp varit vårt viktigaste verktyg för att stoppa miljöförstöring, skapa en positiv förändring och skydda miljön runt om i världen.

Den första Rainbow Warrior sjösattes 1978 och sänktes av franska underrättelsetjänsten sju år senare i Auckland i Nya Zeeland.

Rainbow Warrior II

Man kan inte sänka en regnbåge.

Rainbow Warrior II har seglat under Greenpeace flagg i över 20 år, från Arktis till Kap Horn. Hon har hjälpt oss att konfronterat de ansvariga för miljöbrotten och varit en viktig plattform för att dokumentera miljöproblemen. Hon har utmanat rättsystemet och vunnit, omlokaliserat människor i söderhavet som inte kunnat bo kvar på grund av radioaktiv förorening, fungerat som transport för offren i tsunamikatastrofen 2004 samt seglat för att stoppa valfångst, krig, klimatförändringar och andra miljöbrott på alla världshaven.

Men efter ett halvt decennium på haven har Rainbow Warrior II nått pensionsåldern och behöver ersättas. Världen behöver en ny regnbågskrigare. Efter en lång och noggrann planeringsprocess börjar vi nu äntligen kunna se vårt drömskepp ta form, Rainbow Warrior III. Byggt helt enligt våra behov, djuphavsgående, mycket bränslesnålt och specialbyggt för att kämpa mot det största hotet mot haven, och världen - klimatförändringarna.

Att bygga ett skepp från grunden är inte gratis, och eftersom vi bara tar emot bidrag från privatpersoner så behöver vi din hjälp att finansiera bygget. Samtidigt har du nu en unik möjlighet att faktiskt äga en del av det nya skeppet. Var med och köp en del av Rainbow Warrior!


Rainbow Warrior III

Så här kommer hon att se ut.


Roder, stolar, toalettpappershållare, överlevnadsdräkter, livbåtar - totalt omkring 400 000 objekt är till salu. Genom att gå in på vår nya insamlingssajt kan du se varje vrå av fartyget och välja det föremål du vill köpa. Du kan köpa en gaffel för tio kronor, eller en hyttventil för 3000. Du kan också se arkitektritningar av skeppet, följa konstruktionsarbetet och gå på en visning ombord i 3D. Dessutom finns en webbkamera installerad på varvet Fassmer i Bremen där hon byggs.

Jag håller själv på att fundera på vad jag ska köpa. Några förslag?