2011 har varit ett händelserikt år. Och vi är oerhört tacksamma för allt stöd vi fått. Vi har vunnit flera viktiga segrar, tack vare alla fantastiska människor som engagerat sig i våra kampanjer!

Som en tidig julklapp kom beskedet att Facebook ”gillar” förnybar energi, Matell, Lego mfl har lovat att sluta använd papper tillverkat av skövlad regnskog i sina förpackningar och vår egen Martina Krüger blev nästan (?) ordförande i Vattenfall.

Nya Rainbow Warrior målad av Alina under besöket i Stockholm i November.

 

Dessutom har sex av världens största klädmärken, däribland Nike, Adidas och H&M, lovat att avgifta sin klädproduktion, och därmed sluta att bidra till förgiftningen av Kinas floder. Och vid årets sista kommunfullmäktigemöte beslutade sig Haparanda för att bli GMO-fri zon.

Greenpeace har också hunnit med att fylla (fucking) 40 år och vi har haft nya Rainbow Warrior på besök i Stockholm. Detta fantastiska, högteknologiska segelfartyg som byggts med stöd av över 100 000 gåvogivare.

Det är svårt att sätta ord på hur mycket allt stöd betyder för oss och vår verksamhet. Så jag lämnar istället med varm hand över till besättningen på Rainbow Warrior:

Hjälp oss fortsätta kampen under 2012. Ge en gåva.
Tack för allt!