På Helsingborgsfestivalen med Greenpeace

– för ett skydd av Arktis

Artikel - 26 juli, 2013
Jag är här på Helsingborgsfestivalen för att jag gillar att prata med människor, tycker om stämningen här samt för att jag som volontär i Greenpeace vill göra skillnad för Arktis. Och förstås för att uppnå vårt mål att innan året är slut: att få ihop 5 miljoner människor att gå med i vår kampanj för att skydda Arktis. Hittills är vi 3,5 miljoner!

När vi samlat ihop alla namnen ska de lämnas över till FN, och vi hoppas att de ska bidra till att vi i slutändan får ett ordentligt skydd av Arktis.

Som person känner jag mig djupt berörd av det som händer i Arktis. En unikt vacker plats som oljebolagen vill riskera att förstöra för att hitta nya ställen att hitta olja på.

Här i Helsingborg är stämningen på topp. Vi har många besökare i vårt "Arctic ink" tält. Många gillar våra tatueringar och de går åt som smör i solskenet. Det känns som en succé och det känns verkligen uppmuntrande när så många människor kommer fram till oss, säger att de gärna skriver på och önskar lycka till. Det värmer.

Människorna vi möter här är öppna, många är medvetna om problemen, och många stödjer vår kampanj. Det ger en energi och känslan att det här kommer gå bra!


Marcus på festivalen


Jag gick med i Greenpeace i oktober 2012 för att jag kände mig ensam. På den korta tid sedan dess har jag verkligen utvecklats som person. Idag vågar jag gå fram till främmande människor och prata med dem, vilket jag inte vågade förut. Inom organisationen växer man som människa, får nya kunskaper och vänner för livet.

Vi är här på Helsingborgsfestivalen i tre dagar, så kom och hälsa på oss om du också är här! Kom förbi vårt tält på Sundstorget idag eller imorgon lördag, få en gratis tatuering, stöd vår kampanj och kanske du även bestämmer dig för att bli volontär precis som jag gjorde. Du kommer inte ångra dig!

Greenpeace kommer vara på fler festivaler i sommar. Gilla vår Facebooksida för att se bilder från festivalen eller gå in på denna sida för uppdateringar när vi kommer till en festival nära dig.

Hoppas vi ses!

Marcus Lagerup
Volontär i Greenpeace lokalgrupp i Göteborg.