Värvarna 
Rosanna Endre 
och 
Kimmy Jonsson 
berättar om varför de 
valt att jobba på 
Greenpeace.

Welcomen till

Som värvare får du en unik chans att utveckla din sociala kompetens och argumentera i skarpt läge samtidigt som du gör en viktig insats för miljön. Greenpeace ger aldrig upp och vi vill se samma envishet hos dig!
Du förväntas ha intresse för miljöfrågor och engagemang i Greenpeace kampanjarbete. Innan man börjar arbeta som värvare genomgår man en utbildning och tränas därefter kontinuerligt. Det är lärorikt och inspirerande att arbeta hos oss! Jobbet som värvare går utmärkt att kombinera med studier eller annan sysselsättning.

Dörrvärvning – Kvällstid

  • Måndag–Torsdag kl 15.30–21.00
  • Fredag kl 14.30–20.00

Dörrvärvning under kvällstid sker i bostadsområden. Vi jobbar främst i villa- och radhusområden och tar kontakt med potentiella givare i deras hem.

Gatuvärvning – Dagtid

  • Måndag–Fredag kl 11.00–18.00

Gatuteamet jobbar på gator och torg i stadsmiljö med högt tempo. Som gatuvärvare fångar du människors uppmärksamhet, väcker deras engagemang och värvar dem till Greenpeace.

Varför har Greenpeace värvare?

Värvare spelar en viktig roll för att skapa opinion och generera ekonomiskt stöd. Eftersom Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som inte tar emot bidrag från staten eller näringslivet så behöver vi privatpersoner bakom oss. Vi pratar dagligen med hundratals människor runt om i Sverige och de flesta av alla nya givare går med efter att de träffat våra värvare. På det sättet bidrar värvningsverksamheten till organisationens framgångar och kampanjer. Våra värvare förmedlar kunskap, engagemang och får människor att agera, samtidigt som vi lär oss om hur organisationens arbete uppfattas av allmänheten. Greenpeace anser att en engagerad allmänhet utgör nyckeln till förändring.

Vad är det bästa med värvarjobbet?

Att jobba som värvare är ett av de mest givande arbete du kan ha! Som professionell, avlönad värvare räddar du världen ett samtal åt gången. Tillsammans med teamet arbetar du mot gemensamma mål där ni stöttar och lär av varandra. Du utbildas och coachas kontinuerligt vilket gör att det är mycket lärorikt att arbeta med oss. Utifrån den informationen vi ger dig och i samtalen med människorna du möter kommer du att bygga en bred kunskapsbas i miljöfrågor. Dessa möten slipar dig också till en god retoriker och ett socialt geni. Vi kan garantera möten som ger dig minnen och vänner för livet.

Vi erbjuder en flexibel arbetsplats där man kan välja att jobba på kvällstid med dörrknackning eller dagtid med gatuvärvning vilket gör att jobbet går att kombinera med skola eller andra aktiviteter. Vill du ha värvarjobbet som huvudsyssla går det givetvis utmärkt! Att jobba som värvare är ett utmanande och spännande jobb som ger en bra merit till ditt CV, en ingång i världens största oberoende miljöorganistation och en start för dig som vill arbeta vidare inom Greenpeace eller andra organisationer.

Vilken är den största utmaningen i värvarjobbet?

Att arbeta som värvare är ett utmanande jobb. Även om de flesta du möter är positivt inställda så kommer du möta personer som har en annan syn på miljöarbete än den Greenpeace representerar. Du ska då på ett professionellt sätt bemöta även dem. Vi tror på frihet under stort eget ansvar och värvare bör ha ett eget driv samt kunna hålla humöret uppe även om vädret sviker och man möter en del utmanande frågor. Med lite förberedelse går flera av energifällorna att undvika: rätt kläder för vädret och en termos med varm mat och dryck räcker långt.

Om man träffar en person som är mycket negativt inställd, onykter eller inte vid sina sinnes fulla bruk så bör man avbryta samtalet på ett professionellt sätt och spara sin tid och energi till nästa samtal. Du värvar aldrig ensam utan har alltid kollegor med dig som du kan ventilera med om så behövs. Om det skulle uppstå en allvarlig situation bör värvaren alltid vända sig till sin teamleader eller koordinator för stöd eller direktiv.

Vem blir en bra värvare?

De viktigaste egenskaperna för att lyckas som värvare är social kompetens och en förmåga att förmedla ditt engagemang till andra. När du söker jobb som värvare är förkunskaper om miljö och Greenpeace en bonus, men inget krav. Vi hjälper dig att öka din kunskap om miljöfrågor. Vi tittar heller inte på dina betyg och huruvida du får jobbet står och faller inte med din arbetslivserfarenhet. Däremot lägger vi stor vikt vid din sociala och verbala förmåga, positiva inställning, ansvarskänsla och ditt engagemang. Vi söker drivna personer som arbetar bra individuellt och i grupp.

Har du fler frågor kring jobbet kontakta gärna en av oss

Sara Arvidsson

Koordinator för gatuvärvning i Stockholm, Göteborg och Dalarna
sara.arvidsson [@] greenpeace.org
070-333 71 19

Sofia Mansnerus

Koordinator för dörrvärvning i Stockholm, Göteborg och Örebro
sofia.mansnerus [@] greenpeace.org
070-301 24 81

Rasmus Törnqvist

Koordinator för dörr- och gatuvärvning i region Skåne
rasmus.tornqvist [@] greenpeace.org
070-336 17 53

Christian Fors

Koordinator för Jönköping, Linköping och Skövde
christian.fors [@] greenpeace.org
072-9397776

Marijan Todorovic

Nationell Manager för verksamheten
marijan.todorovic [@] greenpeace.org
073-048 26 12

Skicka in din ansökan genom att fylla i formuläret nedan

Har du problem att se formuläret? Klicka här


Ämnen