Det är grundläggande: småskaliga jordbrukare producerar majoriteten av världens mat

© Greenpeace/Athit Perawongmetha

Lösningen – ekologiskt jordbruk

Ekologiskt jordbruk är både säkert och genomförbart. Med omställningen till ett jordbruk som inte hotar klimatet, grundvattnet, hälsan och matsäkerheten får vi ett jordbruk för framtiden.

  • Med ett ekologiskt jordbruk kontrolleras matproduktionen av jordbrukare, inte av företag.
  • Ekologiskt jordbruk hjälper oss att hantera klimatförändringarna.
  • 2.6 miljarder småskaliga jordbrukare producerar redan majoriteten av världens mat.

  • Ekologiskt jordbruk har visat sig ge högre inkomster för jordbrukare än konventionellt jordbruk, i studier från Europa, Afrika, Asien och Amerika.

De senaste uppdateringarna

 

En miljon européer tvingar EU att se över GMO-lag

Bild | 9 december, 2010 på 14:12

En miljon européer från 27 länder tvingar EU att ompröva sitt tidigare beslut att inte låta medlemsländer själva förbjuda GMO inom landets gränser. Medborgarna kräver ett stopp för genmodifierade grödor (GMO) till dess att oberoende,...

En av de olagliga GMO

Bild | 13 september, 2010 på 12:49

En av de olagliga GMO-potatisarna som hittades i Haparanda där en tillåten GMO-odling kontaminerats.

Greenpeace

Bild | 13 september, 2010 på 1:00

Greenpeace-aktivister genomför en protestaktion vid Jordbruksverket i Jönköping för att förmå den ansvariga myndigheten att beordra att kontaminerade GMO-odlingar i Norrbotten förstörs som en försiktighetsåtgärd mot vidare spridning.

Greenpeace

Bild | 13 september, 2010 på 1:00

Greenpeace-aktivister genomför en protestaktion vid Jordbruksverket i Jönköping för att förmå den ansvariga myndigheten att beordra att kontaminerade GMO-odlingar i Norrboten förstörs som en försiktighetsåtgärd mot vidare spridning.

Greenpeace protesterar utanför Jordbruksverket

Bild | 13 september, 2010 på 0:00

Greenpeace protesterar utanför Jordbruksverket med krav om att stoppa spridningen av GMO. I förra veckan upptäcktes att en experimentell, genetiskt modifierad potatissort - Amadea - har vuxit olagligt och obemärkt på fälten i Norrbotten under...

Enligt Världshälsoorganisationen och Europeiska

Bild | 11 april, 2010 på 1:00

Enligt Världshälsoorganisationen och Europeiska läkemedelsmyndigheten kan den gen som tillförts Amflora bland annat utgöra ett hot mot den grupp antibiotika som är viktig i kampen mot allvarliga, globala sjukdomar, till exempel tuberkulos.

Patrik Eriksson

Bild | 11 april, 2010 på 1:00

Patrik Eriksson, Greenpeace Sverige, talar vid Greenpeace protest mot de första kommersiella odlingarna av den kontroversiella genmodifierade potatissorten Amflora.

För att protestera mot cirka att regeringen

Bild | 11 april, 2010 på 1:00

För att protestera mot cirka att regeringen nu öppnar för de första kommersiella odlingarna av den kontroversiella genmodifierade potatissorten Amflora åt ca 150 deltagare garanterat GMO-fri potatissoppa vid bord som formade ordet ”NEJ” utanför...

1 - 10 av 48 resultat.