Greenpeace’ten düzenli haber almak için isminizi ve e-postanızı belirtin!
Programda gezegenin kaderinin belirleneceği Birleşmiş Milletler Kopenhag İklim Zirvesi’ne doğru geri sayım devam ederken ülkelerde iklim değişikliği ile mücadelede alınan yol konusunda bilgiler veriliyor, siyasi ve sosyal gelişmeler ele alınıyor. Ayrıca çevreyle ilgili olup bitenler, sorunlar ve yapılması gerekenler konuşuluyor, gelişmelere dair son haberler veriliyor.
Programı hazırlayan ve sunan Dr. Özesmi, yenilenebilir enerji kaynaklarının ve enerji verimliliği çözüm maliyetlerinin fosil ve nükleer enerji kaynaklarına oranla daha düşük olduğunu söylüyor: Bu yatırımlarla çok daha hızlı ve ucuz bir şekilde enerji üretebildiğini ve daha nitelikli ve fazla istihdam imkanları sağlanabildiğini belirten Dr. Özesmi, maliyetlerin 1 kwh başına rüzgar enerjisinde 4-9 US cent aralığına, güneş enerjisinde ise 9-15 US cent aralığına kadar düeceğini ancak bu gelişmelerden kimsenin haberi olmadığını çünkü enerji politikalarının halkla paylaşılmadığını belirtiyor.
Dünya hızla yol alırken Kyoto’ya taraf olarak iklim değişikliği ile mücadelede sorumluluğu olduğunu kabul eden ve bu yıl Kopenhag’da yapılacak iklim zirvesinde ilk kez masada olacak olan Türkiye'nin enerji politikası, kirli enerjilere yatırım ile yola devam ederse ülkeye vereceği zarar hem ekonomik hem de çevresel yönden olacağını kaydeden Dr. Özesmi, acil önlemleri almamız ve dünyadaki diğer ülkelerin ne yaptığından haberdar olmamız gerektiğini savunuyor.
Gezegenin Geleceği'nde Dr. Özesmi'nin yorumlarıyla sunulacak haberler, bilgi vermenin yanı sıra toplumun çevre konusunda duyarlılığını artırmayı ve toplumu harekete geçirmeyi hedefliyor.
“Gezegenin Geleceği” hepimizi ilgilendiriyor
Açık Radyo - “Gezegenin Geleceği”