Kuzey Kutbu’nda Manhattan büyüklüğünde bir buzul koptu

Haber - 10 Ağustos, 2010
Grönland’ın kuzeyindeki Petermann Buzulu’ndan, 87 kilometre karenin üzerinde bir buz parçası koptu. Bilim insanları, bu parçanın kopmasıyla Grönland kıta buzulunun eriyerek okyanuslarımıza karışma hızını artırmasının neredeyse kesin olduğunu söylüyor.

Petermann Buzulu

Greenpeace, 2009 yılında Petermann Buzulu'nda küresel ısınmanın etkilerini araştıran uzmanlara destek olmuş, Arctic Sunrise gemisini bölgeye göndermiş ve buzulun çok yakında kopabileceği konusunda uyarmıştı.

Rusya'da yangın, Himalayalar'da sel

Greenpeace uyarmaya devam ediyor… Bu yıl, politikacıların artık iklim değişikliğinin ciddiyetinin farkına varmasını gerektirecek pek çok doğa olayı yaşandı. Aşırı doğa olayları her zaman olacak ve her birini tek başına düşündüğümüzde sadece iklim değişikliğini sorumlu tutamayız.

Ancak kutuplardaki erime, Rusya'daki orman yangınları, Himalayalar'daki seller bir arada düşünüldüğünde, bilim insanlarının, ısınan bir kürenin neye benzeyeceğine ilişkin tahminlerini doğruluyor. Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzu bu yıl Temmuz ayında kaydedilen ikinci en küçük boyutuna ulaştı. Doğa bize artık harekete geçme zamanı olduğunu söylüyor.

Fosil yakıtlar, atmosferi (ve şimdi Meksika Körfezi'ni) atık deposu gibi kullanmalarına rağmen halen yenilenebilir enerjilere göre daha fazla ödenek alıyor.

Greenpeace ise, enerji ihtiyacımızı doğaya zarar vermeyen yenilenebilir enerjilerle karşılayabileceğimizi kanıtladı.

Dünya çapında politikacıların iklim değişikliğinin ne kadar acil bir konu olduğunun farkına varıp, değişikliğin önüne geçmek için harekete geçmesinin, fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı azaltıp yenilenebilir enerjilere yönelmesinin ve Enerji [D]evrimini gerçekleştirmesinin zamanı geldi.

Kategoriler