"How to change the world" vertelt het verhaal van de milieuorganisatie Greenpeace en haar oprichters, die een internationale beweging zijn gestart die de voorbije 40 jaar is blijven groeien en de ene overwinning na de andere heeft behaald.

Sinds het prille begin hebben de stichters hun strijd vastgelegd in pakkende beelden om mensen te mobiliseren. Regisseur Jerry Rothwell digitaliseerde voor het eerst deze schat aan exclusief beeldmateriaal en verwerkte ze tot een adembenemende documentaire. De emotionele rollercoaster waarop een groep milieupioniers zich begaf wordt niet uit de weg gegaan.

In de zalen vanaf 4 november (film in het engels - ondertiteling in het nederlands)

Zalen die na 4/11 meedoen:

Meer info vindt u hier.

Goed nieuws! Claim, als abonnee van De Morgen, uw 1+1 gratis bon, voor deze vertoning, via http://www.demorgen.be/plus/voordelen/how-to-change-the-world-1-1-gratis-04-11-o83/

Het is opmerkelijk hoe brandend actueel deze beelden nog steeds zijn, hoewel ze meer dan 40 jaar in een archiefkast zaten. Die typische jaren '70-look met lang haar, baard en snor is nu misschien uit het straatbeeld verdwenen, maar de passie waarmee Greenpeace zich inzet, is er nog steeds. Deze documentaire toont hoe enkele wereldverbeteraars met veel moed en volharding een internationale beweging op de been hebben gebracht die een antwoord tracht te bieden op de milieu-uitdagingen waar onze generatie mee kampt.

Met dit overtuigende verhaal schetst regisseur Jerry Rothwell het portret van de stichters en toont hij welke impact het succes van Greenpeace heeft gehad op hun leven en idealisme. “Deze groep individuen heeft zich verenigd met de wil om onze perceptie van de milieustrijd te veranderen" voegt de regisseur eraan toe. "Ze gebruikten beeld en media op een intelligente manier. 'How to change the world' betrekt de kijker, raakt hem en laat hem voelen wat deze personen drijft en wat ieder van ons moet doen om verandering teweeg te brengen."