Ook reactor Tihange 2 beschadigd

Regering moet definitieve sluiting Doel 3 en Tihange 2 voorbereiden

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 14 september, 2012
Zoals gevreesd zijn er ook barstjes gevonden in het reactorvat van Tihange 2. De regering mag geen tijd verliezen en moet de definitieve sluiting van de kernreactoren Doel 3 en Tihange 2 voorbereiden. Aantasting van de integriteit van een reactorvat is zeer ernstig en onherstelbaar.

De finale resultaten van de inspecties en de analyses zullen nog weken op zich laten wachten. De regering moet nu reeds maatregelen nemen om de stroombevoorrading te verzekeren zonder deze risicovolle kernreactoren. De absolute veiligheid van de burgers moet primeren.

Het is verstandiger om oude kerncentrales vrijwillig te sluiten dan daartoe na een kernramp verplicht te worden. In die zin mag de eerder genomen beslissing om Doel 1 en Doel 2 in 2015 te sluiten zeker niet worden uitgesteld. Integendeel, de regering moet terugkomen op haar beslissing om de levensduur van de bijna 40 jaar oude reactor Tihange 1 met tien jaar te verlengen. Tihange 1 is nu al respectievelijk 7 en 8 jaar ouder dan de manke reactoren Doel 3 en Tihange 2.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.