Greenpeace lanceert filmpje "Plooit Elio voor de nucleaire maffia?"

Nieuwsartikel - 26 juni, 2012
Ons land staat voor een cruciale keuze. Zal de wet op de kernuitstap gerespecteerd worden? Investeerders in grote hernieuwbare energie-projecten staan te popelen, maar wachten een duidelijk investeringskader af.

Oude kerncentrales langer openhouden leidt tot onverantwoorde veiligheidsrisico's. Het verlengt ook het monopolie en de greep van GDF Suez Electrabel op onze energiemarkt. Ons land dreigt daardoor de boot van de groene en betaalbare energie te missen.

Greenpeace wil eerste minister Elio Di Rupo en de PS aanmanen om de kernuitstap uit te voeren zoals afgesproken in het regeerakkoord. De beleidsmakers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en voluit kiezen voor een duurzame en veilige energietoekomst. Greenpeace pikt het niet langer dat Electrabel de energiemarkt gijzelt en de verantwoordelijke politici chanteert.

Lees alles over deze campagne.

In de briefing “Het ware gelaat van Electrabel” zet Greenpeace enkele bedenkelijke praktijken op een rijtje. GDF Suez Electrabel meet zichzelf graag een groen en verantwoord imago aan, maar de wijze waarop ze te werk gaan doet sterk denken aan de maffia.

Bekijk zeker ook ons maffiafilmpje, stuur het door of deel het via Facebook en Twitter!

Onderwerpen