Kernafvaltransport onderweg naar België (update)

1 reactie
Nieuwsartikel - 7 juni, 2011
Vanochtend is een trein met drie containers gebruikte reactorbrandstof uit de Nederlandse kerncentrale van Borssele vertrokken naar de nucleaire opwerkingsfabriek van La Hague in Frankrijk. Later keert het kernafval terug naar Nederland. Tweemaal loopt dit transport dwars door ons land. Update: Greenpeace Nederland kon het transport al enkele uren ophouden.

Volg hier live het traject van de trein

Doe hier mee met onze online protestactie

UPDATE: Het omstreden transport is kort na vertrek stil komen te staan. Greenpeace in Nederland had een nieuwe blokkade opgeworpen. Actievoerders zetten een vrachtwagen op het spoor en ketenden zich hieraan vast. De vrachtwagen was zelf ook aan de rails vastgeklonken. Rond 11 uur heeft de politie een einde gemaakt aan de blokkade.

Geen afdoend noodplan

Het transport is het eerste in een reeks van tien die voor oktober 2013 moeten worden afgehandeld. De trein zal drie containers vervoeren met bestraalde splijtstofelementen. Elke container mag volgens de vergunning 651 PetaBequerel radioactiviteit bevatten. Om je een idee te geven, die hoeveelheid is vergelijkbaar met wat er volgens officiële schattingen is vrijgekomen bij de ramp in Tsjernobyl.

De trein dendert door dichtbevolkte agglomeraties als Antwerpen, Gent, Kortrijk en Moeskroen. Geen enkele van deze steden heeft een afdoend noodplan voor het geval zich een ernstig treinongeval met radioactief afval zou voordoen.

Opwerking

De gebruikte kernbrandstof zal in Frankrijk opgewerkt worden. Dat is een gevaarlijk en vervuilend proces waarbij radioactief afval vrijkomt. Van hergebruik is amper sprake, want slechts 4 procent wordt in de praktijk verwerkt tot nieuwe kernbrandstof. Ooit werd opwerking voorgesteld als de oplossing voor het kernafvalprobleem. In werkelijkheid zorgt het enkel voor meer risico's en bijkomende afvalstromen. Nederland is dan ook het enige land dat zijn kernafval nog naar Frankrijk stuurt voor opwerking.

Gent in het verweer

Het Belgische Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) weigert de vergunning voor het traject op Belgisch grondgebied openbaar te maken, officieel wegens veiligheidsredenen. In Nederland is de vergunning wél openbaar.

De burgemeester van Gent, Daniël Termont, eiste net als Greenpeace van het FANC inzage in de transportvergunning. Hij spande een proces aan in kortgeding. De rechtbank van eerste aanleg verwierp echter het argument van hoogdringendheid onder het voorwendsel dat er drie weken geleden reeds een kernafvaltransport door Gent spoorde. Toen betrof het middelactief afval, terwijl het nu om hoogradioactieve reactorbrandstofstaven gaat.

De carrousel met kernafval is tekenend voor de uitzichtloosheid van het kernafvalprobleem. Er bestaat geen veilige oplossing voor het hoogradioactieve afval van de kerncentrales. Intussen wordt deze nucleaire trein door dichtbevolkt gebied gestuurd en laten de autoriteiten na om hierover transparant te communiceren. Het kernafval kan beter in de centrale van Borssele zelf worden opgeslagen.

Wat kan jij doen?

Wil je net als Greenpeace niet dat deze radioactieve trein Nederland, België en Frankrijk doorkruist? Doe mee met onze online protestactie en help om de trein op afstand te houden.

www.kernenergie-dood-spoor.be

Persbriefing

Onderwerpen
1 reactie Reageren

Siroj zegt:

Knappe actie van Greenpeace!

Meer en meer mensen begrijpen de waanzin van en achter het idee kernenergie.

Geplaatst 7 juni, 2011 om 16:51 Misbruik melden Reageer

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.