Geen kernwapens op Iran!

“Een eerste ‘pre-emptieve’ stap richting vrede: geen NAVO betrokkenheid bij een nucleair bombardement op Iran!

Nieuwsartikel - 18 april, 2006
Een artikel van de gerenommeerde onderzoeksjournalist en insider Seymour Hersh toont aan de Verenigde Staten overwegen om tactische nucleaire wapens te gebruiken tegen Iran. Maar waar zullen die wapens vandaan komen, en waar komen ze dan neer? Die vragen hebben verregaande consequenties voor de NAVO en voor onschuldige burgers in Iran.

Via het 'nuclear sharing' principe van de NAVO zijn er momenteel zo'n 480 Amerikaanse kernwapens verspreid over zes landen: het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Nederland, Italië en Turkije.

De Verenigde Staten kunnen beslissen om een van die wapens, of allemaal, in te zetten tegen Iran zonder de regeringen van deze zes 'gastlanden' op voorhand te consulteren.

Hersh schrijft in 'The New Yorker' dat 'Air Force planningsteams lijsten met doelen opstellen en dat undercover teams Iran binnengetrokken zijn om informatie te verzamelen en contacten te leggen met anti-regeringsgezinde etnische minderheden …'

Hieronder vind je - op basis van publiek beschikbare informatie - een overzicht vande mogelijke doelwitten. 'Physicians for Social Responsibility (PSR)' heeft op basis van de methodologie van het Amerikaanse Ministerie van Defensie een analyse gemaakt van het waarschijnlijk aantal slachtoffers en berekende dat er quasi onmiddellijk ongeveer drie miljoen doden zouden zijn.

Beschik je over 'Google Earth'? Klik op het beeld voor meer informatie over het aantal slachtoffers en de steden en installaties die waarschijnlijk geviseerd zouden worden.

Onderwerpen