Frans geloof in kernenergie brokkelt af

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 29 maart, 2012
Twee derde van de Fransen acht een “even zware” kernramp als in Fukushima ook bij hen denkbaar en meer dan de helft denkt dat het mogelijk is om af te stappen van kernenergie. Dat blijkt uit een peiling die het onderzoeksbureau CSA uitvoerde in opdracht van Greenpeace. We hebben het hier over Frankrijk, één van de vurigste pleitbezorgers van kernenergie in de wereld.

De Fransen worden zich bewust van het risico op een grote kernramp in Frankrijk: 67 procent van de ondervraagden sluit een nucleair ongeval zoals in Japan niet uit. Bovendien vindt maar liefst 88 procent dat er te weinig informatie wordt gegeven over de maatregelen in het geval van een kernramp. Logisch, want het monopolie van de nucleaire sector in Frankrijk maakt neutrale informatie onmogelijk.

Al 40 jaar weigeren Franse regeringen de mogelijkheid van een nucleair ongeval toe te geven. En dus is de Franse bevolking onvoorbereid op een worstcasescenario. Twee derde van de Fransen woont echter binnen een straal van 75 kilometer rond een van de 58 reactoren in het land.

Tot slot meent 54 procent van de ondervraagden dat het mogelijk is om af te stappen van kernenergie door de ontwikkeling van hernieuwbare energie en energiebesparing. De Fransen willen een grotere diversifiëring aan energiebronnen.

- Bekijk het volledige resultaat van de peiling

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.