Rainbow Warrior helpt Artsen zonder Grenzen

Nieuwsartikel - 3 januari, 2005
Ons schip de Rainbow Warrior helpt Artsen Zonder Grenzen om hulpgoederen en medisch materiaal te brengen naar de afgelegen delen van Indonesië die zwaar getroffen zijn door de recente aardbeving en de tsunami die daarop volgde.

De Rainbow Warrior helpt AzG om hulpgoederen te vervoeren naar gebieden die anders onbereikbaar zouden zijn

Greenpeace is geen hulporganisatie, maar Artsen Zonder Grenzen heeft de steun nodig om goederen in Aceh in het Noorden van Sumatra te krijgen. Grote delen van de getroffen regio's zijn enkel per boot te bereiken en de Rainbow Warrior is momenteel in het gebied.

"Het Noordwesten van Sumatra is zeker één van de zwaarst getroffen regio's, maar tot nog toe was het voor hulporganisaties erg moeilijk om het gebied te bereiken," zegt David Curtis van AZG. "Dankzij het Greenpeace schip kunnen we medisch personeel en hulpgoederen vervoeren naar mensen die we anders niet zouden kunnen helpen. We willen langs de westkust varen met een volledige lading aan voedsel, medisch materiaal en andere middelen zoals plastic zeilen en muskietennetten."

De Rainbow Warrior zal deel uitmaken van een logistiek netwerk met helikopters, vliegtuigen en voertuigen van Artzen Zonder Grenzen. "We willen doen wat we kunnen om hulp en steun te bieden in de getroffen gebieden," vertelt Gerd Leipold, directeur van Greenpeace Internationaal. "Op de manier hopen we bij te dragen tot de inspanningen om de tragische situatie te verlichten."

Bemanningslid Rob op de Rainbow Warrior houdt een dagboek bij over de gebeurtenissen op het schip.

Onderwerpen