30 jaar elektriciteit, 240.000 jaar radioactiviteit

Nieuwsartikel - 30 september, 2005
Tihange 1 wordt 30 jaar. Greenpeace 'viert' deze verjaardag (te veel) op zijn manier, met een 'radioactieve verjaardagstaart'. In kerncentrales zoals deze produceert de nucleaire industrie hoogradioactief afval, waarvan we nog 10.000 generaties lang de gevolgen moeten dragen… Voor de behandeling van dit hoogradioactief afval bestaat nog altijd geen enkele oplossing.

30 jaar electricteit staat gelijk aan 240.000 jaar radioactiviteit. Vanochtend bouwde Greenpeace een 'radioactieve verjaardags taart in Tihange'

Waarom nog langer doorgaan met deze verontrustende activiteit? De wetop de kernuitstap voorziet de sluiting van de oudste kernreactoren(waaronder Tihange 1) tegen 2015 en de andere tegen 2025. Maar wehoeven zolang niet te wachten om deze vervuilende technologie de rugtoe te keren. In ons land zijn trouwens belangrijke investeringen aande gang in elektriciteitscentrales met verhoogd rendement en inhernieuwbare energie. Binnenkort beschikken we over ruim voldoendecapaciteit om Tihange 1, Doel 1 en Doel 2 zonder dralen  tesluiten.

Meer weten? Lees ons persbericht: 30 jaar elektriciteit, 240.000 jaarradioactiviteit. Genoeg is genoeg! Er bestaan trouwens voldoendealternatieven om Europa op het spoor te zetten van onafhankelijkeenergiepolitiek. Het is bovendien goed voor de creatie vantienduizenden jobs. Lees ons rapport over de ' Energy revolution'.

Onderwerpen