Tsjernobyl 21 jaar later

Nieuwsartikel - 25 april, 2007
Op 26 april is het 21 jaar geleden dat in het Oekraïense stadje Tsjernobyl een nucleaire ramp plaatsvond die het leven van miljoenen mensen zou ontwrichten. Samen met Antoine Citoyen bezochten we de tentoonstelling met foto's van Robert Knoth, een eerbetoon aan de slachtoffers van kernenergie. Het bezoek werd vastgelegd op video.

Annya is geboren in een dorp dat zwaar vervuild is door de nuclaire ramp in Chernobyl in 1986. Toen ze vier jaar was, werd een hersentumor vastgesteld, sindsdien wordt haar leven overschaduwd door pijn en ziekte.

Meer dan twee decennia later blijft de ramp een harde realiteit en de gevolgen zijn nog steeds niet te overzien. Greenpeace schreef een uitgebreid rapport over de gevolgen van de ramp.

Als eerbetoon aan de slachtoffers van kernenergie brachten Greenpeace en Unicef een boek uit met foto's van RobertKnoth. De foto's zijn ook te zien op een rondreizende tentoonstelling die we bezochten met Antoine Citoyen, een oud-werknemer uit de nucleaireindustrie. Het bezoek van Antoine werd vastgelegd op video.

Onderwerpen
Tags