AB maant ministers aan tot actie en steunt Climate Express en Greenpeace in aanloop naar de klimaattop

Persbericht - 12 oktober, 2015
Van 30 november tot en met 11 december 2015 vindt in Parijs de eenentwintigste klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats. AB roept samen met Climate Express en Greenpeace op om massaal naar Parijs te trekken voor de grote klimaatmars van zondag 29 november. Alleen zo kunnen we druk uitoefenen op de politieke wereld om nu daadwerkelijk ingrijpende beslissingen te nemen. AB hangt een niet mis te verstane oproep aan haar gevel om de verantwoordelijke ministers te vragen om in Parijs een duidelijk commitment af te geven.*

Marc Vrebos, Technisch directeur van AB: "AB is een ecodynamische onderneming die al jarenlang maatregelen doorvoert om de negatieve impact van haar activiteiten op het milieu te beperken. Van het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer door onze bezoekers over een doorgedreven gebruik van LED-verlichting tot initiatieven voor afvalvermindering, AB probeert al jaren haar verantwoordelijkheid op te nemen op het vlak van milieubewust ondernemen." (klik hier voor een overzicht van AB-initiatieven).

"Het is dan ook logisch dat we vanuit deze filosofie mee de druk opvoeren op onze bevoegde ministers én de globale politieke wereld om op de klimaattop in Parijs écht ingrijpende beslissingen te nemen. Dat doen we door krachtige banners op onze façade en door het steunen van zowel Climate Express als Greenpeace."

Climate Express is een enthousiaste en groeiende groep vrijwilligers die naar een daadkrachtige en solidaire aanpak van het klimaatprobleem streven. Samen met tal van partners willen ze 10.000 Belgen in Parijs krijgen voor de grote klimaatmars van zondag 29 november. Ze voorziet treinen, bussen en een fietstocht naar de Franse hoofdstad, inschrijven kan via www.climate-express.be.

Om hun actie nog meer ruchtbaarheid te geven, organiseren Climate Express en AB een concert van Amatorski in de AB Club op donderdag 12 november.

Inne Ysermans van Amatorski: "De machteloze kreten van onze planeet worden alsmaar luider. Ze worden meer en meer gehoord en dwingen ons tot bewustzijn en verantwoordelijkheid. Ook wij luisteren hiernaar en willen een overheid zien die meer en meer in een duurzame toekomst investeert."

Greenpeace zorgt er met Fiesta Futura voor dat er in Parijs ook muziek zal zijn. De milieuorganisatie wil hiermee de doorbraak van hernieuwbare energie wereldwijd in de kijker zetten. Fiesta Futura is een initiatief dat we vanuit AB ook graag steunen want elke revolutie heeft zijn soundtrack nodig. Fiesta Futura vindt plaats tijdens de klimaatmars in Parijs op 29 november. Eerste bevestigde naam is niemand minder dan Buscemi.

Buscemi: "We moeten dringend werk maken van de strijd tegen de klimaatverandering. De gevolgen voor mens en milieu zijn overal zichtbaar: overstromingen, hittegolven, smeltend poolijs, voedsel- en watertekorten, verlies aan biodiversiteit... Is dit hoe we voor de wereld van onze kinderen zorgen?"

*Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw
Paul Furlan, Waals minister van Energie
Marie-Christine Marghem, Federaal minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling
Céline Fremault, Brussels minister van Huisvesting, Levenskwaliteit, Leefmilieu en Energie.