De oplossingen

De oplossingen

De gevolgen van de klimaatverandering laten zich steeds vaker en harder voelen – onze planeet raakt ontregeld, tot aan de Noordpool. Kernenergie is duidelijk geen oplossing om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Gelukkig is het nog niet te laat.

Energie[r]evolutie

Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie zijn de de belangrijkste ingrediënten voor een nieuw energiesysteem dat én het klimaat redt, én kernenergie overbodig maakt, én economisch rendabel is. Geen utopie, maar een stevig onderbouwd scenario: 100% hernieuwbare energie tegen 2050 ís mogelijk.

Lees meer

Energie[r]evolutie

Groene stroom

Het is hoog tijd dat België meer investeert in hernieuwbare energie. Maar wat is duurzame energie? En welke leveranciers leveren écht groene stroom? Wij maken regelmatig een overzicht om je te helpen bij je keuze, want ook jij kunt ons land een duwtje in de goeie richting geven.

Lees meer

Groene stroom

Groene mobiliteit

Beeld je een stad in ontworpen op maat van zijn inwoners, niet van auto’s. Een stad waar je je bestemming kan bereiken zonder dat je lang vaststaat in de file en zonder dat je de vervuilde lucht van auto’s hoeft in te ademen. Dat is perfect mogelijk dankzij een groene mobiliteit. 

Lees meer

transport
Onderwerpen