Лятото е време за свежи и бързи рецепти. Какви късметлии сме само да разполагаме с цялото това изобилие от прясна храна и невероятни вкусове, тук на Балканите.

Храната е важна част от нашето ежедневие, тя е и социално мероприятие, което ни събира и дори изгражда трайни връзки. Всяка възможност да прекараме време с любимите си хора е важна. Кухнята е едно от местата, в които можем да възпитаваме, споделяме и разговаряме с децата си. Поднесено под формата на игра, която съдържа ред отговорности и преди всичко удоволствие от крайния резултат, то ние преживяваме заедно една емоция с трайни белези.

Днешната рецепта е чудесна за споделяне с децата ви. По повод Международния ден на бащата, избрахме да споделим нещо, което може да приготвите заедно. Всички съставки са познати и комбинирани заедно се превръщат в прекрасно угощение. Плюс, че всички обичаме палачинки, а и само с едно движение вече имаме десерт. Основните вкусове са на печено сирене с много местни подправки, печени домати и маслини, които заедно ни потапят в солените морски води на сезона и обединяват Средиземноморието в чинията ни по един много прост и лесен начин. Сотираният спанак, ще е толкова маслен, ароматен и в пълна хармония с останалите компоненти, че всички просто ще си изядат зеленчуците, без много разправии.

  


Време: 1ч.
Порции: 4бр.
Продукти:

8 бр палачинки
200 гр сирене
500 гр чери домати
400 гр спанак
50 гр маслини
масло
зехтин
черен пипер и сол
пресен риган и мащерка

В тава поставяте сиренето, овалвате го в подправките и нареждате отстрани доматите и маслините. Запичате го за 15 мин. във фурна, загрята до 180С.
Спанакът се задушава с масло и подправки докато омекне напълно.
Когато всички компоненти са готови, разпределяме ги и завиваме в палачинките.

  

Снимки: Здравка Кокалова