Жертвите от Фукушима

 

Aварията от Фукушима ни показа за пореден път опасностите от ядрената индустрия. Не само защото разруши  сериозно околната среда, здравето на хората и националната икономика,  Огромните разходи при авария, се заплащат от обществото, не от компаниите, които са ги проектирали, построили и управлявали. Нито един от 436 реактора в света не е защитен от човешка грешка, природни бедствия или тежки инциденти, които могат да предизвикат катастрофа. Милиони хора, които живеят в близост до ядрените реактори, са в риск.

Животът на стотици хиляди хора продължава да бъде засегнат от ядрената катастрофа от Фукушима. Най-вече на 160,000 човека, които са евакуирани от домовете си заради радиоактивното замърсяване и продължават да живеят в несигурност без да бъдат обезщетени. Единственото, което тези хора имат е надеждата, че ще се завърнат у дома, но японското правителство явно няма такова намерение.

Последни актуализации

 

Без завръщане

Публикация | февруари 22, 2017 в 17:38

Токио, 21 февруари, 2017

Ядрени белези:

Публикация | март 9, 2016 в 10:43

Изминаха 30 години от започването на Чернобилската ядрена катастрофа. Същевременно, от започването на катастрофата във Фукушима изминаха пет години.

Уроци от Фукушима

Публикация | март 18, 2014 в 17:29

Изминаха почти 12 месеца от началото на ядрената катастрофа с АЕЦ „Фукушима”. Въпреки че тя бе породена от голямото земетресение в Япония и последвалото го цунами, главните причини за ядрената авария са заложени в институционалните неуспехи за...

1 - 3 от 3 резултата