Митове за възобновяемата енергия

10+ опровергани мита за възобновяемата енергия

Страница - декември 28, 2017
Представи си свят, в който няма опасност от петролни разливи, замърсяване, причинено от добива и горенето на въглища, или ядрени отпадъци. Свят, където не се налага да се чувстваме безпомощни заради промените в климата, защото сме направили всичко, което сме могли за да спрем по-нататъшното затопляне. Свят, където енергията е чиста, безопасна и достъпна за всички.

Този свят е на една крачка разстояние. 

Доказателството е тук: Възобновяемата енергия е надеждна и достъпна, всичко което е необходимо за производството на чиста енергия. Още информация. 

Събрахме на едно място няколко от най-срещаните мита за възобновяемата енергия и обяснихме защо те са точно това – митове, които не отговарят на реалността. 

Тук е уловката - въпреки че опровергахме тези твърдения, имаме нужда от теб, за да разпространиш фактите отвъд тази страница. 

Разпространявай ги, където можеш, Twitter, Facebook, или просто говори за тях открито.

А сега, на къде?

Добрата новина е, че революцията на чистата енергия вече започна, ние трябва само да я забързаме. Като се вземе под внимание невероятния потенциал на планетата точно за този вид добив на енергия, биха се създали милиони работни места и милиони животи биха били спасени от замърсяването на въздуха и други опасни последствия, създадени от сегашната енергийна система. Бонусите от бъдеще с чиста енергия са неоспорими. 

Ние създадохме глобален план за това как точно подобна енергийна революция би протекла – във всеки край на света. Тук можеш да намериш доклада за енергийната [Р]еволюция на „Грийнпийс“ и да научиш повече за него. И не забравяй да споделиш тази страница, за да може тя да достигне истинския си потенциал за опровергаване на митове! 

Към Мит #1