Greenpeace.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više o kolačićima pročitajte u politici zaštite osobnih podataka

Pismo veleposlaniku Ruske Federacije

Predmet: Napad na vatrogasnu ekspediciju Greenpeacea u Krasnodarskom kraju u Rusiji

Publication - 20. rujna, 2016
Od 5. do 13. rujna 2016. Greenpeaceova vatrogasna ekspedicija nalazila se u Primorsko-ahtarskom području u Krasnodarskom kraju. Ekspedicija je organizirana u suradnji s lokalnom udrugom ‘Environmental Watch on North Caucasus’ i činilo ju je šesnaestoro ljudi iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz raznih krajeva Rusije. O njihovom radu razgovaralo se s državnim odsjekom vatrogastva, odjelom Ministarstva izvanrednih stanja za Krasnodarski kraj te s lokalnim vlastima, pri čemu nije bilo nikakvih problema.

Međutim, u noći 9. rujna 2016. skupina fizički uvježbanih maskiranih muškaraca, opremljenih pištoljima, noževima i pendrecima, izvršila je napad na Greenpeaceov kamp na primorsko-ahtarskom području Krasnodarskog kraja. Dvojica dobrovoljnih vatrogasaca teško su pretučena, drugima se je prijetilo oružjem, vatrogasna oprema, vozila i šatori ozbiljno su oštećeni, a dio vrijednih predmeta ukraden je. Sudeći po onome što su napadači izvikivali, njihovi postupci moguće su bili motivirani ideološkom, političkom ili nacionalnom mržnjom odnosno sukobom.

 Cijelo pismo veleposlaniku Ruske Federacije pronađite ovdje

Categories