Greenpeace.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više o kolačićima pročitajte u politici zaštite osobnih podataka

Oliver Dragojević posjetio Arctic Sunrise

Priopćenje za medije

Priopćenje za medije - 14. travnja, 2013
Rijeka – 14. travnja 2013. Sutra 15. travnja 2013, od 11 do 12:30 sati, na Greenpeaceovom brodu Arctic Sunrise održat će se okrugli stol o ulozi zona bez ribolova u postizanju održivog ribarstva. Na skupu će sudjelovati pomoćnik ministra poljoprivrede Miro Kučić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep, saborski zastupnik Petar Baranović, ravnatelji hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode na moru, te predstavnici ribara i udruga Sunce i Eko Kvarner.

Okrugli stol je otvoren za predstavnike medija.

Arctic Sunrise je do sada posjetilo više od 1100 građana, među njima i hrvatski glazbeni umjetnik, mornar i ribar Oliver Dragojević. U znak potpore Greenpeacevoj kampanji za održivo ribarstvo Oliver je potpisao brod od papira i na njemu ostavio osobnu poruku: „More je zakon“.

„Moramo nešto učiniti jer inače za dvadeset godina neće više biti ribe. Zato je ova kampanja važna,“ izjavio je Dragojević.

„Kampanja potpore održivom ribarstvu ide dalje. Građani nas mogu posjetiti na brodu danas do 19 sati i sutra u ponedjeljak od 16 do 19 sati,“ poziva Zoran Tomić, predstavnik Greenpeacea u Hrvatskoj.

 

Kontakt:
Zoran Tomić, , tel. +385 91 2345 092
Christina Koll, , tel. +45 2810 9021


Napomena: Greenpeace je neovisna globalna organizacija koja putem kampanja nastoji mijenjati stavove i ponašanje, s ciljem zaštite i očuvanja okoliša te promicanja mira. Za svoje djelovanje Greenpeace ne prihvaća donacije vlada, Europske unije, tvrtki ni političkih stranaka.

Categories