Greenpeace.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više o kolačićima pročitajte u politici zaštite osobnih podataka

Greenpeace postoji jer ova krhka Zemlja zaslužuje glas. Potrebna su joj rješenja. Potrebna je akcija!

Greenpeace je neovisna globalna organizacija koja putem kampanja nastoji mijenjati stavove i ponašanje, s ciljem zaštite i očuvanja okoliša te promicanja mira. Naše aktivnosti uključuju:

  • ubrzavanje energetske revolucije za rješavanje najveće prijetnje s kojom je naš planet suočen: klimatskim promjenama.
  • obranu naših mora i oceana suprotstavljanjem rastrošnom i destruktivnom ribolovu i stvaranjem globalne mreže morskih rezervata.
  • zaštitu svjetskih prašuma, životinja, biljaka i ljudi koji o njima ovise.
  • rad na razoružanju i miru rješavanjem uzroka sukoba i pozivom na uklanjanje svog nuklearnog naoružanja.
  • stvaranje budućnosti bez toksina sa sigurnijom alternativom opasnim kemikalijama u današnjim proizvodima i proizvodnji.
  • vođenje kampanja za održivu poljoprivredu odbacivanjem genetski modificiranih organizama, zaštitom biološke raznolikosti i poticanjem društveno odgovornog uzgoja hrane.

Greenpeace je prisutan u 55 zemalja diljem Europe, Amerike, Azije, Afrike i Pacifika.

Da bi održao svoju neovisnost, Greenpeace ne prihvaća donacije vlada i korporacija nego se oslanja na priloge pojedinaca koji nas podržavaju te na potpore zaklada.

Greenpeace vodi kampanje protiv uništavanja okoliša od 1971. kada je mali brod s volonterima i novinarima doplovio na Amchitku, otok sjeverno od Aljaske, gdje je Vlada SAD-a provodila podzemna nuklearna testiranja. Ova tradicija „svjedočenja“ na nenasilan način nastavlja se i danas, a naši brodovi važan su dio svih naših kampanja.