Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Det gør Greenpeace

Side - 15. april, 2010
På et overordnet plan arbejder Greenpeace på et bæredygtigt landbrug og dermed en GMO-fri fremtid. Dette indebærer bl.a. arbejdet for et forbud mod udsættelse af GMO i naturen, men også arbejdet for et klimavenligt landbrug.

Banner ophængt på landbrugets hovedkvarter Axelborg i København i protest mod GMO-foder.

Klimavenligt landbrug

Landbruget står i dag for mellem 17 og 32 procent af udledningen af globale drivhusgasser. Landbrugets eget direkte udslip er ligeså stort som transportsektorens. Klimavenligt landbrug er muligt men det kræver at EU's landbrugsstøtte omfordeles. Det skal gøres økonomisk attraktivt for landmændene at omlægge deres landbrug til at blive bæredygtige. Greenpeace har udarbejdet rapporten "Cool Farming", der ikke kun viser de ødelæggende konsekvenser af dagens landbrug, men samtidig viser nogle af de løsninger der skal til.

GMO-mærkning af fødevarer

Greenpeace arbejder for GMO-mærkning af fødevarer, og for at få politikerne og landmændene til at forstå, at den eneste måde, vi kan sikre vores egen og vores planets fremtid er at tænke bæredygtigt, når jorden skal dyrkes. Ved at mærke GMO-produkter tydeligt, kan forbrugerne selv fravælge dagligvarer baseret på GMO, og samtidig sende et tydeligt signal til landbruget og producenterne. Med EU's nuværende regler er kød, mælk og æg baseret på GMO-foder desværre undtaget fra GMO-mærkning.

Aktivister fra Greenpeace hjælper COOP med at overholde sin egen GMO-policy.

Forbud mod udsættelse af GMO i naturen

GMO er mere til skade end til gavn - både for natur og mennesker. Vi er derfor med på de politiske høringer, når en ny ansøgning om GMO-import bliver sat på dagsordenen. Her arbejder Greenpeace for, at samtlige GMO'er på det europæiske marked bliver afskaffet.

Den varme kartoffel

Den genmodificerede kartoffel Amflora blev i marts 2010 godkendt til dyrkning i EU efter 13 års tovtrækkeri med kemikoncernen BASF, der står bag GMO-kartoflen. EU godkendte GMO-kartoflen på trods af, at den politisk "varme" kartoffel blandt andet indeholder et ulovligt gen, som er resistent overfor antibiotika. Du kan læse mere om Greenpeace' arbejde omkring den varme kartoffel Amflora her.

 

Tags