Pysäytetään ilmastonmuutos

Ratkaisut uhkaavaan ilmastokriisiin ovat olemassa. Niiden toteuttaminen ei merkitse rajoitetumpaa ja kurjempaa elämää vaan parhaimmillaan maailmaa, jossa riittävä aineellinen hyvinvointi on kaikkien saatavilla ympäristöä tuhoamatta.

Ilmastonmuutos on kenties kauaskantoisin ihmiskuntaa kohdannut uhka. Satojen miljoonien ihmisten kodit ja asuinalueet, ruokaturva ja terveys, miljardien ihmisten juomaveden saanti ja maailman rikkaimmat ekosysteemit ovat uhattuina. Vastakkain ovat toisaalta ihmiskunnan ja planeetan hyvinvointi ja toisaalta saastuttamisella ja ympäristön tuhoamisella voittoa tekevien yhtiöiden saavutetut edut. Valinnan tekevät yritykset ja poliitikot ja viime kädessä me kaikki: äänestäjinä, kuluttajina ja kansalaisina.

Me olemme viimeinen sukupolvi, joka pystyy pysäyttämään globaalin katastrofin!Tältä sivulta löydät yleistä tietoa ilmastonmuutoksesta, Greenpeacen ilmastokampanjasta ja mahdollisuuksista toimia itse asian hyväksi. Tämän sivun alasivuilta löydät yksityiskohtaisempaa tietoa parhaillaan meneillään olevista Greenpeacen ilmastokampanjoista.

Uusimmat päivitykset

 

Ratkaisut

Sivu | marraskuu 15, 2010 at 15:18

Ilmastonmuutosta kiihdyttävien päästöjen tärkeimmät lähteet ovat fossiilisten polttoaineiden käyttö, metsien hävitys, maatalous sekä teollisuuskaasujen käyttö. Greenpeacen ratkaisu ilmastonmuutokseen on nimeltään Ilmastovisio, Climate Vision 2050.

Lähetä viesti

Vaadi Shelliä hylkäämään arktiset poraukset

Syyt

Sivu | marraskuu 15, 2010 at 14:48

Ilmastonmuutoksen aiheuttamista vakavista seurauksista vallitsee laaja tieteellinen ja poliittinenkin yksimielisyys. Ilmastonmuutoksen torjunta on silti osoittautunut vaikeaksi – lähinnä poliittisista syistä.

Lähetä viesti

Vaadi Shelliä hylkäämään arktiset poraukset

Seuraukset

Sivu | toukokuu 8, 2012 at 15:46

Ihminen on toiminnallaan muuttanut ilmakehän herkkää kaasutasapainoa. Polttaessamme planeettamme hiili-, öljy- ja kaasuvarantoja ja tuhotessamme sen metsiä ilmakehään vapautuu kasvihuonekaasuja, jotka estävät lämmön karkaamisen maapallolta...

Mitä Greenpeace tekee?

Sivu | marraskuu 15, 2010 at 16:29

Greenpeace aloitti kansainvälisen ilmastokampanjansa vuonna 1988. Käytämme kampanjassa kaikkia toimintatapojamme: tarjoamme vaihtoehtoja, pyrimme vaikuttamaan poliittisiin päättäjiin, lisäämme yleistä tietoisuutta aiheesta, dokumentoimme...

Miten voit auttaa?

Sivu | marraskuu 15, 2010 at 17:07

Ilmastoystävällinen elämä on helpompaa kuin luuletkaan. Täältä löydät vinkkejä toimintaan ilmaston lämpenemistä vastaan.

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä | marraskuu 15, 2010 at 18:57

Älä jää sanattomaksi. Löydä vastaus kysymykseesi.

Lähetä viesti

Vaadi Shelliä hylkäämään arktiset poraukset