Vaadi Shellin uutta toimitusjohtajaa hylkäämään arktinen öljynporaus

Erota kaksi ahnetta toisistaan.

 

Täytä tähdellä merkityt kentät (*).

Korjaa merkityt kentät alla.

 
info

Koko nimesi

info

Sähköposti

info

Valitse maa

info

Viestin otsikko

info

Viesti

Tietosi ovat turvassa. Greenpeace ei koskaan luovuta, myy tai vaihda tietojasi muille organisaatioille. Lue Tietosuoja.

Lähettämällä viestin nimesi lisätään mukaan niiden lähes 5 miljoonan ihmisen joukkoon, jotka ovat toimineet Arktiksen suojelemiseksi. Vaadimme suojelualueen perustamista ja kieltoa tuhoisalle öljynporaukselle ja teollisuudelle alueella. Lue lisää Pelasta Arktis -kampanjasta. 

Erota kaksi ahnetta toisistaan: Shell ja Gazprom

Venäjän valtion omistama energiayhtiö Gazprom ilmoitti 20.12. aloittaneensa öljyntuotannon Prirazlomnajan öljynporauslautalla, johon Greenpeacen aktivistit yrittivät nousta syyskuun lopussa. Jos Gazpromia ei pysäytetä, öljynporauksesta voi seurata pian vuoto.

Venäläisen öljyjätin tilaisuus muuttaa koskematon Arktis kaatopaikaksi on kiinni sen mahtavasta kumppanista Shellistä, jonka hallituksen puheenjohtaja on Jorma Ollila. Nämä kaksi ovat lyöneet hynttyyt yhteen poratakseen öljyä yhä pohjoisemmilta vesiltä. Kaikki ei ole kuitenkaan kiveen kirjoitettua. Shellin uusi toimitusjohtaja Ben van Beurden aloittaa tammikuussa, ja hänellä on tilaisuus harkita kumppanuutta uudelleen ja saada myös hallituksen puheenjohtaja luopumaan arktisesta öljystä.

Tiedämme, etteivät kaikki Shellillä työskentelevät ole vakuuttuneita arktisen poraamisen kannattavuudesta, ja sijoittajatkin ovat enenevissä määrin skeptisiä. Äskettäin maailma näytti tukensa Gazpromin porauslautalla protestoineille aktivisteille, jotka armahdettiin syytteistä Venäjällä.

Kerro Shellin uudelle toimitusjohtajalle, Ben van Beurdenille, että on aika pistää arktiset poraussuunnitelmat Gazpromin kanssa jäihin.

Jaa vetoomus Facebookissa

Twiittaa vetoomus