Hiiletön
Helsinki

Vaadi parempaa kaupunkienergiaa.
Allekirjoita vetoomus hiilettömän Helsingin puolesta.

On aika tehdä Helsingistä uusiutuvan energian suunnannäyttäjä. Pääkaupunkimme keskusta sijaitsee kahden hiilivoimalan välissä. Hanasaaren voimala suljetaan 2024, mutta Salmisaaren hiilenpoltolle ei näy vielä loppua. Tämän on muututtava. Luovutaan hiilestä ja tehdään Helsingistä uusiutuvien suunnannäyttäjä! Allekirjoittaneet Allekirjoita vetoomus hiilettömän Helsingin puolesta.

Hiiletön Helsinki

On aika viedä Helsinki tulevaisuuteen.
Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen tuottaa edelleen yli puolet helsinkiläisten kaukolämmöstä ilmastonmuutosta kiihdyttävällä hiilellä. Helen vastaa yli viidestä prosentista koko Suomen hiilidioksidipäästöistä.

Pääkaupunkimme keskusta sijaitsee kahden hiilivoimalan välissä. Hanasaaren voimala suljetaan 2024, mutta Salmisaaren hiilenpoltolle ei näy vielä loppua. Tämän on muututtava.

Hiilelle on jo nyt kestäviä vaihtoehtoja. Sähköntuotannossa hiiltä voidaan korvata tuuli- ja aurinkoenergialla, lämpöä taas saadaan maasta ja auringosta, mutta myös ottamalla talteen kotitalouksien ja teollisuuden hukkalämpö. Energiatehokkuudella voidaan vähentää lämmön tarvetta jopa puolella. Nyt tarvitaan vain toimintaa ja tahtoa.

Tehdään Helsingistä puhtaan ja kestävän kaupunkienergian kansainvälinen suunnannäyttäjä.

Vapautetaan Helsinki hiilestä!