Antarktis

Tavoitteena maailman suurin mertensuojelualue

Suojellaan Antarktisen ainutlaatuista elämää yhdessä! Keisaripingviinien, sinivalaiden ja pikkuruisten krillien meri on rauhoitettava suojelualueeksi. Eteläisen jäämeren suojelukomission jäsenillä on valta perustaa maailman suurin suojelualue Antarktikselle jo tänä vuonna. Tule mukaan ja näytetään heille, että valtava joukko ihmisiä ympäri maailman haluaa suojella Eteläisen jäämeren elämää.

Ja tämä on pingviininimesi!
- -
___,___ ihmistä on jo mukana!
protect the
antarctic
ocean
sanctuaries
project

Suojelualue
Eteläiselle jäämerelle

Elämänkirjo Eteläisellä jäämerellä on vertaansa vailla. Majesteettinen keisaripingviini ja pikkuiset jääpingviinit ovat monille tuttuja luonto-ohjelmista. Siellä voi kohdata myös kolossikalmarin, joka mulkoilee syvyyksiin koripallon kokoisilla silmillään, tai mahtavan sinivalaan, koko maapallon suurimman eläimen.

Ilmaston lämpeneminen ja teollinen kalastus uhkaavat elämää Eteläisellä jäämerellä. Koko Antarktisen ravintoverkon kulmakivi on pieni läpikuultava katkarapua muistuttava äyriäinen, johon ei juuri törmää televisiossa. Krillit ovat tuikitärkeää ravintoa pingviineille, valaille, hylkeille ja muille eläimille, jotka nappaavat ateriansa jättimäisistä krilliparvista. Samoista parvista myös kalastusalukset imuroivat saaliinsa. Huono uutinen on, että haitallinen tehokalastus Eteläisellä jäämerellä paisuu paisumistaan.

Mutta nyt meillä on mahdollisuus perustaa maailman suurin mertensuojelualue Antarktikselle. Eteläisen jäämeren luonnonsuojelua varten on olemassa 25 maan muodostama kansainvälinen komissio. Komissio voi perustaa yli viisi kertaa Suomen kokoisen mertensuojelualueen, jossa krillit olisivat turvassa kalastusteollisuudelta.

Vaikutetaan yhdessä komission jäseniin, jotta suojelualue todella perustetaan. Unelmista tulee totta, kun sinunlaisesi ihmiset päättävät niin. Yhdessä voimme näyttää, että valtava joukko ihmisiä ympäri maailman haluaa suojella Eteläisen jäämeren elämää. Yli miljoona ihmistä vaatii antarktisten merten suojelua. Tule mukaan!