Brasilia teurastaa sademetsää

Erikoisartikkeli - kesäkuu 18, 2012
Brasilia on maailman suurin lihan vientimaa ja karjatalous on sille miljardibisnes. Samaan aikaan karjankasvattajat tuhoavat joka ikinen minuutti neljän jalkapallokentän kokoisen alueen verran Amazonin sademetsää.

Karjankasvatuksesta on tullut alueen sademetsien suurin uhka. Greenpeace on lahjoittajiemme taloudellisen tuen ansiosta pystynyt dokumentoimaan metsäkatoa ja painostamaan suuria kansainvälisiä yrityksiä olemaan ostamatta lihaa ja nahkaa tuottajilta, jotka kasvattavat karjaansa Amazonin sademetsää tuhoavalla tavalla.

Vuonna 2009 julkaistu Slaughtering the Amazon-raportti paljastaa miten karjankasvatus tuhoaa sademetsiä ja alkuperäiskansojen maita. Paljastimme myös miten karjatilalliset pitävät työntekijöitään orjien kaltaisessa asemassa.  

Keräämiemme todisteiden ja tukijoidemme avun ansiosta olemme saaneet jo muutosta aikaan. Painostimme brasilialaista liha- ja nahkateollisuutta kampanjoilla, minkä seurauksena neljä suurinta tuottajaa sitoutui lokakuussa 2009 olemaan ostamatta sademetsätuhoalueilla tai alkuperäisväestön mailla kasvatettua karjaa.

11. kesäkuuta 2012

Maailman suurin liha-alan yritys JBS ostaa edelleen karjaa Amazonin sademetsiä tuhoavilta karjafarmeilta.

Rikotut lupaukset

Jatkoimme brasilialaisen karjatalouden seuranta a saadaksemme selville pitävätkö yritykset kiinni lupauksistaan. Viime vuoden lokakuussa julkaistussa Broken promises- -raportissa todistimme miten Brasilian suurin liha-alan yritys JBS rikkoo lupaustaan ja on edelleen sekaantunut sademetsien tuhoamiseen ja alkuperäiskansojen maiden ryöstämiseen. 

Emme antaneet periksi, vaan jatkamme perusteellisten tutkimusten tekemistä. Peiteoperaatioiden avulla paljastimme miten JBS jatkaa karjan ostamista tiloilta, jotka on raivattu sademetsiin ja alkuperäiskansojen maille. Lisäksi olemme löytäneet kiistattomia todisteita siitä miten karjatilat käyttävät orjatyövoimaa. Voit lukea lisää tutkimuksistamme uunituoreesta JBS Scorecard- raportista.     

Pystymme jatkamaan työtämme Amazonin sademetsien pelastamiseksi ainoastaan yksityisten henkilöiden lahjoitusten avulla. Pysyäksemme riippumattomina emme ota koskaan vastaan taloudellista tukea yrityksiltä tai hallituksilta. 

Sinun lahjoituksesi auttaa Greenpeacea taistelemaan laitonta metsätuhoa vastaan. Tee lahjoitus helposti täällä!