#1 hp

HP 5.9/10

HP sai parhaat pisteet, nousten vertailussamme kolme sijaa. HP on vahvimmillaan kestävässä toiminnassa ja energiakriteereissä, mutta voisi kehittää vihreitä tuotteitaan. 
Download HP report card

 

#2 dell

Dell 5.1/10

Dell nousi kahdeksan sijaa, saaden parhaat pisteet energiakriteereillään joiden tavoitteena on vähentää päästöjä 40 prosentilla vuoteen 2015 mennessä. Dell sai heikot pisteet vihreiden tuotteiden osalta.
Download Dell report card 

 

#3 nokia

Nokia 4.9/10

Nokia putosi johtopaikalta menettäen sijansa HP:lle ja Dellille energiakriteerien takia, mutta  Nokia pärjää hyvin vihreiden tuotteiden ja kestävän toiminnan saralla.
Download Nokia report card 

 

#4 apple

Apple 4.6/10

Apple nousi viisi sijaa, ollen jaetulla parhaalla pistesijalla vihreiden tuotteiden saralla, ja melko vahva kestävässä toiminnassa, mutta pärjäten heikosti energiakriteereissä.
Download Apple report card 

 

#5 philips

Philips 4.5/10

Philips saa Sonyn ohella hyvät pisteet tukemalla edistyksellistä puhtaan energian politiikkaa ja energiakriteereistään ylipäänsä. Sijoitus putosi kahdella.
Download Philips report card 

 

#6 sony ericsson

Sony Ericsson 4.2/10

Sony Ericsson saa jaetut huippupisteet vihreistä tuotteista, ja hyvät kestävän toiminnan pisteet, mutta pärjää heikosti energiakriteereissä. Sijoitus laski neljä sijaa.
Download Sony Ericsson report card 

 

#7 samsung

Samsung 4.1/10

Samsung pärjää parhaiten kestävän toiminnan saralla, mutta sen tulee parantaa energiakriteereitään, etenkin hankkimalla lisää vihreää energiaa. Sijoitus putosi kahdella.
Download Samsung report card 

 

#8 lenovo

Lenovo 3.8/10

Kuusi sijaa ylöspäin kavunneena Lenovo saa parhaat pisteensä kestävästä toiminnasta, mutta sen tulee asettaa vahvat tavoitteet vähentääkseen hiilidioksidipäästöjään ja nostaa uusiutuvan energian käyttöä.
Download Lenovo report card 

 

#9 panasonic

Panasonic 3.6/10

Panasonic saa yhdet korkeimmista pisteistä vihreiden tuotteiden osalta, mutta sen sijoitus laskee kolmella. Yhtiön tulee laatia suunnitelma jolla se voi leikata hiilidioksidipäästöjään ja nostaa uusiutuvan energian käyttöä.
Download Panasonic report card 

 

#10 sony

Sony 3.6/10

Sony saa miinuspisteitä, sillä se lobbaa Kaliforniassa tiukempia energiatehokkuusstandardeja vastaan. Sijoitus laski neljä sijaa. Sony kuitenkin saa huippupisteet tukemalla kunnianhimoisia ilmastotavoitteita Euroopassa.
Download Sony report card 

 

#11 sharp

Sharp 3/10

Sharp tukee uutta uusiutuvan energian lakia Japanissa, mutta saa huonot pisteet kestävän toiminnan kriteereistään. Sijoitus yhä yhdestoista.
Download Sharp report card 

 

#12 acer

Acer 2.9/10

Acer saa heikot pisteet verrattuna suuriin kilpailijoihinsa. Se pärjää hyvin vaarallisista kemikaaleista luopumisessa, mutta huonosti energiakriteereissä. Sijoitus yhä kahdestoista.
Download Acer report card 

 

#13 lge

LG Electronics 2.8/10

LGE:llä on heikot päästötavoitteet, ja sen pitää nostaa uusiutuvan energian käyttöä. Sijoitus nousi yhdellä.
Download LG Electronics report card 

 

#13 toshiba

Toshiba 2.8/10

Toshiba on edistynyt hieman vaarallisista aineista luopumisessa, mutta sen tulee kehittää energiakriteereitään. Sijoitus parani kolmella.
Download Toshiba report card 

 

#15 rim

RIM 1.6/10

Uusi tulokas oppaassamme. RIMin tulee parantaa raportointiaan ja tietoja ympäristövaikutuksistaan muihin matkapuhelinvalmistajiin verrattuna.
Download RIM report card 

Lataa raportti kokonaisuudessaan: Guide to Greener Electronics (PDF)