2. tammikuuta 2014 Öljypalmun hedelmiä kuljetetaan Riaussa Indonesiassa.

Tutkimukset ovat paljastaneet, että maailman suurin palmuöljyn tuottaja Wilmar raivaa kansallispuistoihin kuuluvia alueita palmuöljyn tuotantoon. Joulukuussa Wilmar International ilmoitti lopettavansa metsäkadon edistämisen.

Greepeace tekee lakkaamatta työtä maapallon hyväksi. Vihreään tulevaisuuteen on paljon matkaa, mutta jokainen voitto on askel oikeaan suuntaan. Vuonna 2013 saavutettiin tärkeitä voittoja ympäri maailmaa, muun muassa Kiinassa ja Indonesiassa.

2. tammikuuta 2014

Uuden Volkswagen Golf -mallin julkistamistilaisuudessa Berliinissä protestoitiin auton suurta bensankulutusta.

Maaliskuussa 2013, puolentoista vuoden kampanjoinnin jälkeen Euroopan suurin autovalmistaja Volkswagen sitoutui Euroopan unionin ehdottamaan autojen päästötavoitteeseen. Volkswagenin hyväksymä tavoite on 95 grammaa kilometriltä vuonna 2020. Aiemmin Volkswagen oli pyrkinyt jarruttamaan päästörajojen kiristämistä.

Heinäkuussa Kiina vastasi vuosia kestäneeseen kampanjointiin ja ilmoitti yksityiskohtaisesta toimintasuunnitelmastaan leikata saastuttavien pienhiukkasten määriä ja puhdistaa ilmaa. Suunnitelma tarkoittaa käytännössä hiilen kulutuksen merkittävää vähennystä.

4. marraskuuta 2013

Suomen Greenpeace arvioi, että Arktisen strategian sisältävän hyviä ja konkreettisia avauksia arktisen alueen suojelun edistämiseksi.

Elokuussa Suomi asettui ensimmäisenä arktisena valtiona pohjoisnapaa ympäröivän kansainvälisen merialueen suojelun tueksi.

Joulukuussa maailman suurin palmuöljyn tuottaja Wilmar International ilmoitti lopettavansa metsäkadon edistämisen. Wilmar on yksi suurimmista Neste Oilin palmuöljyn tuottajista.
Päätökseen Wilmaria painostivat Greenpeacen ohella monet kansalaisjärjestöt ja kuluttajat ympäri maailmaa. Yrityksen on muun muassa todettu raivaavan kansallispuistoja, tuhoavan tiikerien asuinalueita ja hankkivan raaka-aineita sellaisilta tuottajilta, joilla on yhteys orankien kuolemiin. Myös paikallisen metsäministeriön kartat puhuvat karua kieltään: Indonesia menetti 620 000 hehtaaria sademetsää vuosina 2009–2011.

Entä vuosi 2014?

Ilmastonmuutoksen jarruttamisessa ei ole aikaa odottaa. Kampanjoimme entistä voimakkaammin puhtaan energian puolesta ilmastopäästöjä vastaan. Hiilen ja öljyn polttamisesta on päästävä eroon ja energiavallankumous toteutettava Suomessa ja muualla.

Yksi öljy-yhtiö, Gazprom,  on aloittanut öljynporauksen Arktiksella. Muut eivät. Jatkamme kamppailua öljynporauksen estämiseksi jäätyvällä merialueella. Gazpromin lisäksi Shell uhkaa arktisella öljynporauksella sekä Alaskan pohjoispuolella että Gazpromin kanssa. Erotetaan kaksi ahnetta toisistaan.

Jatkamme työtä suojelualueen perustamiseksi Pohjoiselle jäämerelle. Suomi on jo näyttänyt suuntaa, muut Arktisen neuvoston jäsenet on saatava mukaan.

Kaakkois-Aasian metsäkato on saatava pysähtymään. Palmuöljyntuottaja Wilmar on jo sitoutunut lopettamaan metsätuhon. Nyt on saatava muutkin lopettamaan plantaasien levittäminen sademetsiin.