Greenpeace tyytyväinen Saksan ydinvoimapäätökseen – Suomen seurattava perässä

Lehdistötiedote - toukokuu 30, 2011
Greenpeace pitää Saksan päätöstä luopua ydinvoimasta tärkeänä askeleena kohti maailmaa ilman ydinvoimaa. Säätytalolle kokoontuneiden hallitusneuvottelijoiden on arvioitava uudelleen Suomen ydinvoimapolitiikka.

Aktivisti näyttää radioaktiivisen säteilyvaaran merkkiä 'Quadrigan Voitto' -patsaalla Brandenburger-portilla Berliinissä 29/05/2011.

"Fukushima on osoittanut, että ydinvoima on vaarallinen ja kestämätön tapa tuottaa energiaa. Saksan päätös ydinvoiman alasajosta on askel oikeaan suuntaan, vaikka Greenpeace onkin kannattanut nopeampaa aikataulua", sanoo Suomen Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen.

Saksa on maailman toiseksi suurin vientimaa ja vihreän talouden edelläkävijä. Saksan esimerkki on tärkeä osoitus koko maailmalle siitä, millaista kestävän energian vallankumousta tarvitaan. Maa osoittaa, että ydinvoiman alasajo ja ilmastopäästöjen vähentäminen kulkevat käsi kädessä. Saksan hallitus vahvisti maan 40 prosentin päästövähennystavoitteen ydinvoimapäätöksen yhteydessä.

"Saksa on Suomen toiseksi suurin vientikohde. Suomalaisen teollisuuden olisi syytä miettiä, ovatko saksalaiset kuluttajat halukkaita tulevaisuudessa ostamaan ydinsähköllä tuotettua paperia tai terästä", Härkönen sanoo.

"Säätytalolle kokoontuneiden puolueiden olisi nyt tehtävä oikea päätös ja annettava signaali, etteivät Fennovoima ja Olkiluoto 4 saa rakennuslupia. Sen sijaan panokset on pistettävä energiatehokkuuden parantamiseen ja uusiutuviin", Härkönen jatkaa.

Taustapaperi Saksan ydinvoiman alasajosta

Lisätietoja:
Energiavastaava Jehki Härkönen, puhelin 040 197 2620
Ohjelmajohtaja Tapio Laakso, puhelin 040 181 6559
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202

Aiheet
Tagit