Takuuhinta myös aurinkosähkölle

Lehdistötiedote - elokuu 3, 2012
Greenpeace ehdottaa takuuhintajärjestelmän eli syöttötariffin käyttöönottoa Suomessa myös aurinkosähkölle. Syöttötariffi on tehokas tapa nopeuttaa uusiutuvan energian käyttöönottoa ja siten vähentää ilmastopäästöjä.

3. elokuuta 2012

Greenpeacen ja Solaragenten-järjestön vapaaehtoisten kesäkuussa 2012 asentamia aurinkopaneeleita Bellwaldin hiihtokeskuksessa Sveitsissä. © Greenpeace / Nicolas Fojtu

 

"Suomen syöttötariffijärjestelmä pitäisi nopeasti laajentaa koskemaan kaikkea uusiutuvaa energiaa, erityisesti aurinkosähköä. Takuuhinta on tehokas tapa kannustaa nopeaan aurinkosähkön käyttöönottoon", sanoo Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen.

Greenpeace pitää hyvänä elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen ehdotusta sähköyhtiöiden velvoitteesta ostaa pientuotannon ylimääräinen sähköenergia. Mikäli Häkämies on tosissaan puheissaan fossiilienergian tuotannon nopeasta vähentämisestä, aurinkosähkön takuuhinta on välttämätön osa kokonaisuutta.

"Aurinkosähköä on pitkään ylenkatsottu Suomessa. Tähän ei ole mitään järkevää syytä. Myös Suomen olosuhteissa aurinkosähkö voi monipuolistaa energiapalettia sekä tuoda luotettavuutta verkon toimintaan hajauttamalla sähköntuotantoa", Härkönen sanoo.

Hallitus valmistelee parhaillaan energia- ja ilmastostrategian päivitystä. Strategian yhteydessä on tärkeää päättää myös toimista, jolla aurinkosähkön tuotanto saadaan Suomessa käyntiin muiden Euroopan maiden tapaan.

Lisätietoa:
Energiavastaava Jehki Härkönen, puhelin 040 197 2620
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202