Διοικητικό συμβούλιο

σελίδα - 22 Ιουλίου, 2016

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΠΡOΕΔΡΟΣ

Ο Κωστής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Γερμανία και είναι επιχειρηματίας. 

Είναι ιδρυτικό μέλος της Greenpeace στην Ελλάδα. Το 1999 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου και το 2012 πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Η πρώτη του επαφή με την οργάνωση ήταν το 1985 όταν γράφτηκε υποστηρικτής στο γερμανικό γραφείο δίνοντας στη συνέχεια ένα συμβολικό ποσό για να αγοραστεί το δεύτερο πλοίο Rainbow Warrior μετά τη βύθιση του πρώτου. 

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το ελληνικό γραφείο στην Αθήνα, το 1991, έγινε εθελοντής και ακτιβιστής. Ταξίδεψε και συμμετείχε σε δράσεις με τα πλοία της Greenpeace που κατά καιρούς έρχονταν στη Μεσόγειο, με το Moby Dick, το M/V Greenpeace, το Sirius, το Rainbow Warrior, την Esperanza και το Arctic Sunrise. Έλαβε μέρος σε δεκάδες δυναμικές δράσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία.

Έχει αρθρογραφήσει επί σειρά ετών στον περιοδικό τύπο. 

Ζει στην Αθήνα με τη γυναίκα του, τα δύο παιδιά τους και μερικά κατοικίδια.


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Ο Δημήτριος Βασιλάκης έχει μία μακρά σταδιοδρομία στον χώρο της Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, στη Διοίκηση και την δική του μικρή επιχείρηση ναυπήγησης και λειτουργίας πλοίων.

Σπούδασε Διοίκηση Προσωπικού στην Ελλάδα και τη Σουηδία, από το 1966 μέχρι το 1973.

Από το 1973 μέχρι το 1983 υπήρξε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε δύο διαφορετικές διεθνείς  εταιρίες.

Από το 1983 είναι ομόρρυθμος εταίρος και πρόεδρος του συμβουλίου της Pan Yachting S.A, η οποία ασχολείται με περιβαλλοντικές και ιστορικές ιστιοπλοϊκές κρουαζιέρες. Από το 2005 είναι ο Διευθύνων Αντιπρόεδρος της Variety Cruises, η οποία συμμετέχει σε περιβαλλοντικές και τουριστικές κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερο από 14 χρόνια, έχει υπάρξει εκ περιτροπής Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών και από το 2003 και για δύο συνεχόμενες φορές είχε εκλεγεί πρόεδρος του συμβουλίου του ίδιου οργανισμού.

Επίσης, είχε διοριστεί ως μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Πολιτικής για την χρονική περίοδο 2003-2007.

Από το 2007 και για έξι συνεχόμενα χρόνια, ήταν ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Greenpeace. Συμμετείχε σε διάφορες στρατηγικές αποφάσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η κατασκευή του καινοτόμου πλοίου Rainbow Warrior III, την κατασκευή του οποίου παρακολούθησε  βάσει χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος σπούδασε Οικονομικά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε., ενώ παράλληλα εργαζόταν ως φωτογράφος σκηνής. Στη συνέχεια σπούδασε Σκηνοθεσία στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, όπου και έζησε και εργάστηκε έως το 1981.

Το 1987, στην Αθήνα, ίδρυσε την Filmiki Productions S.A., που παράγει διαφημιστικά και ταινίες μεγάλου μήκους.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το 1992 ήταν Μέλος της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Είναι ιδρυτικό μέλος της του Ελληνικού Γραφείου Ένωσης Σκηνοθετών/ Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Greenpeace και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις γνωστών συγγραφέων, όπως του Gerard Brach, του Arthur Miller, του Jean Annouil και του Noel Coward.

 Σκηνοθέτησε, έκανε την παραγωγή και συνέγραψε τις ταινίες: Μέγαρα, Woman in a Trap, The Sojourner, Harry Belten, Ξαφνικός Έρωτας, Άντε Γεια, Πίσω Πόρτα, Ο Εχθρός Μου.

Έχει κερδίσει 2 βραβεία ως σκηνοθέτης, 2 για σενάριο, 6 για τους ηθοποιούς του και 3 για καλύτερη ταινία.

Ακόμα επιθυμεί να γίνει κάμεραμαν.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΨΩΜΑΣ

Ο Στέλιος Ψωμάς είναι περιβαλλοντολόγος και εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος. Tην περίοδο 1990-2001 ήταν ενεργό στέλεχος του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Στην Greenpeace ξεκίνησε ως επιστημονικός σύμβουλος (1990) και έγινε στη συνέχεια campaigner (από το 1991), υπεύθυνος εκστρατειών (από το 1992), Γενικός Διευθυντής (1997-2001) και κατά διαστήματα υπεύθυνος εξεύρεσης πόρων και επικοινωνίας. Από το 2012, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.

Από το 2002, ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), έχει συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της νομοθεσίας και των κινήτρων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και ιδιαίτερα των φωτοβολταϊκών (θεσμοθέτηση εγγυημένων τιμών και αυτοπαραγωγής, απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης). Έχει συγγράψει εκατοντάδες άρθρα, μελέτες, βιβλία και δελτία τύπου για τα παραπάνω θέματα και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2005, ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς σε θέματα που αφορούν στην προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας και το σχεδιασμό πράσινων τραπεζικών προϊόντων. Διετέλεσε επί τετραετία επικεφαλής της Μονάδας Περιβαλλοντικού Ελέγχου της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (θυγατρικής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς η οποία διαχειρίζεται την πλειονότητα των οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών της χώρας) και από το 2013 ο ρόλος του στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι αυτός του συμβούλου αναπτυξιακών επενδύσεων που σέβονται τις αρχές της αειφορίας.

Κατηγορίες