Αξίζουν ένα ζεστό σπιτικό!

.

Η Μαρία, η Κατερίνα και άλλα 10 κορίτσια άπορα, ορφανά ή κακοποιημένα, έχουν βρει ένα σπιτικό στη Στέγη Θηλέων Π.Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος”. Κυρίως, έχουν βρει μία νέα οικογένεια, μία δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν τη ζωή τους ξανά και τα εφόδια ώστε όταν μεγαλώσουν να σταθούν μόνες στα πόδια τους.

Τους λείπει όμως η θέρμανση.

Κάποιες ώρες της ημέρας η Στέγη θερμαίνεται, αφού μοιράζεται τον ίδιο καυστήρα με τον παιδικό σταθμό που συστεγάζεται. Τις νύχτες, τα παιδιά κουκουλώνονται όσο περισσότερο μπορούν και η μόνη πηγή θέρμανσης είναι τα κλιματιστικά, που φουσκώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Για να μπορούσε το κτίριο να είναι ζεστό όλο το 24ωρο, θα χρειάζονταν περίπου 10.500 λίτρα πετρέλαιο, συνολικού ετήσιου κόστους μέχρι και 12.000 ευρώ! Χρήματα που δεν υπάρχουν.

Τι θα κάνουμε:

Θέλουμε να απεξαρτηθεί το κτίριο από το πανάκριβο πετρέλαιο και να εγκαταστήσουμε στην ταράτσα φωτοβολταϊκά, που θα τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα αντλίες θερμότητας. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε εξασφαλίσει για τα παιδιά δωρεάν, καθαρή θέρμανση. Για πάντα!

Βοήθησέ μας να βοηθήσουμε.

Διάλεξε από τη δεξιά στήλη το ποσό που μπορείς να διαθέσεις ώστε να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειάζονται, το συντομότερο δυνατόν. Με αυτή τη δράση κάνεις κάτι πολύ σημαντικό και για το δικό σου σπίτι: διεκδικείς την εφαρμογή λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε κτίριο, για να σταθεί ενεργειακά “στα δικά του πόδια” και να απαλλαχτεί από το κόστος του ρεύματος.

UPDATE: Δες το videο!
Συχνές ερωτήσεις

Για τη δράση  
  • Ποιος είναι ο στόχος αυτής της δράσης;

    Πολύ απλά να δείξουμε ότι με τον ήλιο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή φτώχεια που μαστίζει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Η αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία, όχι μόνο να απεξαρτηθούμε από τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και να καλύψουμε μέρος - και γιατί όχι το σύνολο; - των αναγκών μας σε θέρμανση. Με τη δράση αυτή θα δείξουμε ότι είναι δυνατόν με την ηλιακή ενέργεια να έχουμε δωρεάν, απεριόριστη και καθαρή θέρμανση: χωρίς πετρέλαιο, χωρίς υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας, χωρίς ρύπους.

  • Τι παρεμβάσεις θα κάνετε στο κτίριο;

    Τέρμα το πετρέλαιο, το καύσιμο του περασμένου αιώνα! Θα απεξαρτήσουμε το κτίριο από τον λέβητα πετρελαίου που λειτουργεί στον παιδικό σταθμό και θα εγκαταστήσουμε αντλίες θερμότητες οι οποίες ζεσταίνουν πολύ πιο αποδοτικά το νερό των σωμάτων του καλοριφέρ καταναλώνοντας ηλεκτρικό ρεύμα. Έπειτα, θα τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκό σύστημα στη Στέγη, το οποίο θα παράγει δωρεάν από τον ήλιο την ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλώνουν οι αντλίες θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο η Στέγη θα έχει δωρεάν θέρμανση 24/7. Αν έπρεπε να πετύχουμε την ίδια ποιότητα και ποσότητα θέρμανσης με πετρέλαιο, θα χρειαζόμασταν περίπου 10.500 λίτρα πετρέλαιο το χρόνο!