Η σελίδα έχει αρχειοθετηθεί και μπορεί να μην είναι ενημερωμένη

11 Μαρτίου: Η ΔΕΛΤΑ στο δικαστήριο κατά της Greenpeace

Βίντεο | 8 Μαρτίου, 2011

Την Παρασκευή δικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΕΛΤΑ εναντίον της Greenpeace, ζητώντας την οριστική απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα. Ο Οδηγός Καταναλωτών ίσως να αποσυρθεί οριστικά, αν υπάρξει ανάλογη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία δεν εκδίδεται αυθημερόν αλλά  ενδέχεται να καθυστερήσει έως και 3 μήνες.

Η δική σου συμβολή στην προστασία του Οδηγού Καταναλωτών είναι σημαντική! Σου ζητάμε να τον κατεβάσεις και να τον προωθήσεις παντού. Η δική σου δύναμη άλλωστε ανέδειξε τον Οδηγό σε μοναδικής αξίας εργαλείο, που μπορεί να ενημερώνει υπεύθυνα τους καταναλωτές για την πολιτική των εταιριών απέναντι στα μεταλλαγμένα. Αν λοιπόν θέλεις να τον σώσεις, εσύ μπορείς να τον διαδώσεις!


Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα: οι επιτυχίες που άλλαξαν τη ζωή μας.

Κατηγορίες

Το χρονικό της υπόθεσης

ΤΙ:

Η ΔΕΛΤΑ κινείται νομικά εναντίον της Greenpeace, ζητώντας την απόσυρση της τελευταίας έκδοσης του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα.

ΓΙΑΤΙ:

Δεν άρεσε στη ΔΕΛΤΑ η σημαντική πτώση στη βαθμολογία της, που όμως πήρε διότι αθέτησε τη δέσμευσή της να έχει σήμανση στη συσκευασία του τελικού προϊόντος για χρήση μη μεταλλαγμένων, ως το Μάιο του 2010.

ΠΟΤΕ:

Φεβρουάριος 2011

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Ο Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace δεν αποσύρεται, όμως το όνομα της ΔΕΛΤΑ προσωρινά παραλείπεται από τον Οδηγό στην ιστοσελίδα μας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 11 Μαρτίου.

Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ:

Η Greenpeace επισημαίνει ότι η σήμανση στη συσκευασία βασικών προϊόντων διατροφής  -όπως το γάλα- είναι ευθύνη της κάθε εταιρίας απέναντι στην κοινωνία και αποτελεί απαραίτητη απόδειξη αξιοπιστίας και διαφάνειας προς τους καταναλωτές.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

Η ΔΕΛΤΑ δεσμεύτηκε να βάλει σήμανση για μη μεταλλαγμένα, αφού είχε εξασφαλίσει την καθαρότητα των προϊόντων της. Στο πλαίσιο λοιπόν της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η ΔΕΛΤΑ μπορεί και οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους καταναλωτές -που παρακολουθούν την πορεία της στο θέμα μέσα από τις εκδόσεις του Οδηγού Καταναλωτών- τυπώνοντας απλά στις συσκευασίες της θετική σήμανση για μη χρήση μεταλλαγμένων.

Δες ακόμα: