Τι κάνει η Greenpeace

σελίδα - 12 Αυγούστου, 2010
Από το 1997, η Greenpeace δίνει ένα σκληρό και πολύπλευρο αγώνα ενάντια στις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων και τις πολιτικές αποφάσεις που τα προωθούν.

Αγωνιζόμαστε ώστε να γνωρίζουμε όλοι το τι τρώμε, να διατηρήσουμε τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, αλλά και την ασφάλεια της γεωργίας και των τροφίμων. Διεκδικούμε το δικαίωμα μας να γνωρίζουμε που βρίσκονται τα μεταλλαγμένα μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης των καταναλωτών, με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε τρόφιμα και σπόρους -που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική αγορά- αλλά και με δυναμικές ενέργειες σε αρμόδιους φορείς και εταιρίες.

Οδηγός Καταναλωτών για τα Μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές

Ο πρώτος Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα στα τρόφιμα δημοσιεύτηκε το 2001. Ήδη από αυτή την πρώτη έκδοση οι εταιρίες τροφίμων της ελληνικής αγοράς δήλωναν ότι δε χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα στην παραγωγή των προϊόντων τους. Η στάση αυτής της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων ήταν αποτέλεσμα της αντίδρασης των Ελλήνων καταναλωτών στη χρήση μεταλλαγμένων.

Από τότε και μέχρι σήμερα ο Οδηγός Καταναλωτών επικεντρώθηκε στα ζωικά προϊόντα. Μετά από χρόνια προσπαθειών και πίεσης από τη μεριά μας αλλά και από τη δική σας μεριά, των καταναλωτών, πολλές εταιρίες παραγωγής ζωικών προϊόντων μπορούν να εγγυηθούν ότι δε χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα στη διατροφή των ζώων από τα οποία παράγονται τα προϊόντα τους. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται μέχρι να καθαρίσουμε το σύνολο των ζωοτροφών από τα μεταλλαγμένα. Παράλληλα, πιέζουμε ώστε και τα ζωικά προϊόντα να έχουν σήμανση που να μας πληροφορεί αν τα ζώα έχουν τραφεί με μεταλλαγμένα.

 

Δείτε και κατεβάστε τον Οδηγό Καταναλωτών:

Η ιστορία του οδηγού καταναλωτών

Σχετικά με τη δράση μας

Κατηγορίες