Η λύση (old)

σελίδα - 12 Αυγούστου, 2010
H Greenpeace υποστηρίζει τη βιώσιμη γεωργία, ως τη μόνη λύση που διασφαλίζει καθαρή τροφή και καλλιέργειες, προστατεύει το έδαφος, το νερό και το κλίμα, σέβεται τη βιοποικιλότητα και δεν επιμολύνει το περιβάλλον με χημικά και μεταλλαγμένα.

Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται διεθνώς σε μία από τις χειρότερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Τα συνεχή διατροφικά σκάνδαλα έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τη βιομηχανία αλλά και τις κυβερνήσεις.

Η διακοπή της απελευθέρωσης μεταλλαγμένων οργανισμών στο περιβάλλον και της χρήσης τους στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές είναι επιβεβλημένη. Μέχρι να συμβεί αυτό, και ως ενδιάμεσο μέτρο, διεκδικούμε την ύπαρξη σήμανσης στα τρόφιμα και στις ζωοτροφές, ακόμα και αν πρόκειται για ζωικά προϊόντα (κρέας, γάλα, αυγά) που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με μεταλλαγμένα. Η σήμανση είναι απαραίτητο εργαλείο ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να αποφεύγουν τα μεταλλαγμένα.

Η υιοθέτηση της γενετικής μηχανικής ως της λύσης στο σημερινό αδιέξοδο, εκτός από τους απρόβλεπτους κινδύνους που συνεπάγεται, ακυρώνει κάθε σοβαρή προσπάθεια προς την κατεύθυνση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου αγροτικού μοντέλου, αυτού της βιολογικής γεωργίας.

 

Τελευταία νέα

Κατηγορίες