Τι μπορείς να κάνεις

σελίδα - 12 Αυγούστου, 2010
Τα μεταλλαγμένα προϊόντα τρυπώνουν στη διατροφή μας. Η σόγια, το καλαμπόκι και τα παράγωγά τους είναι οι κύριες πηγές της γενετικής ρύπανσης στη φύση και στα τρόφιμα. Πολλά προϊόντα όπως σοκολάτες, μπισκότα, σνακ, σάντουιτς, γλυκά, πίτες, παιδικές τροφές κλπ μπορεί να περιέχουν μεταλλαγμένη σόγια ή καλαμπόκι ως βασικά συστατικά ή πρόσθετα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί φτάνουν έμμεσα στο πιάτο μας σε τεράστιες ποσότητες μέσα από τις ζωοτροφές. Περίπου το 80% της σόγιας και του καλαμποκιού καταλήγουν σε ζωοτροφές - ιχθυοτροφές και αποτελούν βασικό μέρος της διατροφής των ζώων εκτροφής.
  1. Διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες των συσκευασμένων προϊόντων πριν τα αγοράσεις. Αν βρεις προϊόν, με την ένδειξη «περιέχει ή προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ή Γ.Τ.Ο.)», διαμαρτυρήσου στην εταιρία παραγωγής και ενημέρωσέ μας .  Δες εδώ πώς είναι μία τέτοια ετικέτα!
  2. Συμβουλέψου την τρέχουσα έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών πριν επιλέξεις τα ζωικά προϊόντα που θα αγοράσεις.
  3. Διαμαρτυρήσου στις εταιρίες που χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές.
  4. Υποστήριξε το αίτημά μας για ζωικά προϊόντα χωρίς μεταλλαγμένα!Ζήτησε κι εσύ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άμεση σήμανση στα ζωικά προϊόντα.
  5. Υποστήριξε κι εσύ το όραμα της Greenpeace για βιώσιμη γεωργία χωρίς μεταλλαγμένα και χωρίς χημικά.

Μάθε για τον Οδηγό Καταναλωτών και κατέβασέ τον

Σήμανση ΤΩΡΑ! Τι άλλο μπορείς να κάνεις

Κατηγορίες