Ένα βήμα πιο κοντά στη σήμανση!

νέο - 16 Φεβρουαρίου, 2011
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά επιτέλους στο σχεδιασμό κρατικού σήματος για μη μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Υφυπουργού κ. Μιλένας Αποστολάκη. Η Greenpeace χαιρετίζει την ανακοίνωση της Υφυπουργού, ως ένα ουσιαστικό βήμα στη λήψη μέτρων προστασίας των καταναλωτών και ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Ύστερα από 14 χρόνια δράσης της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα και πολλές εκδόσεις του Οδηγού Καταναλωτών, καταφέραμε, πάντα με τη συμπαράσταση του κόσμου, να καθαρίσουμε τα χωράφια της χώρας μας από μεταλλαγμένους σπόρους, αλλά και τα προϊόντα από μεταλλαγμένα συστατικά. Σαν αποτέλεσμα του πολύπλευρου αυτού αγώνα μας για σήμανση στα ζωικά προϊόντα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιτέλους ανταποκρίνεται και προχωρά στο σχεδιασμό του αναγκαίου προτύπου.

Η Greenpeace για να διασφαλίσει τη δημιουργία ενός σοβαρού και αξιόπιστου προτύπου, θα συμμετέχει στην Τεχνική Επιτροπή που θα αναλάβει την τελική έγκριση του προτύπου, η οποία θα συγκροτηθεί εντός του μήνα. Το κρατικό σήμα  θα είναι προαιρετικό και το πρότυπο θα εκπονηθεί από τον Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π (Οργανισμός Πιστοποίησης  και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εκπόνηση και έκδοση προαιρετικών προτύπων ποιότητας.

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν ήδη ζωικά προϊόντα 2 εταιρειών (γάλα, γιαούρτι) με εθελοντική σήμανση για μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές. Πάγιο αίτημα της Greenpeace τα τελευταία χρόνια είναι η σήμανση των ζωικών προϊόντων που έχουν παραχθεί χωρίς χρήση μεταλλαγμένων σε όλη την τροφική αλυσίδα. Μόνο έτσι αποδεικνύεται ο σεβασμός των εταιρειών προς τους έλληνες καταναλωτές που δε θέλουν μεταλλαγμένα στη διατροφή τους.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας μέχρι την τελική εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος σήμανσης για μη μεταλλαγμένα στις συσκευασίες των ζωικών προϊόντων.

Κατηγορίες