Τα δύο (μεταλλαγμένα) πρόσωπα της κυβέρνησης

δελτίο τύπου - 8 Δεκεμβρίου, 2005

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη ΓΕΣΑΣΕ αποκαλύπτουν την υποκριτική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη εγκρίνει πειραματική καλλιέργεια μεταλλαγμένου βαμβακιού στη Θεσσαλονίκη. Η Greenpeace εκφράζει την οργή της διότι αυτή η είδηση έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά από τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η χώρα μας θα μείνει μακριά από την καλλιέργεια μεταλλαγμένων.

Απέναντι σε αυτήν την υποκριτική στάση η Greenpeace απευθύνει ερώτηση προς την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

"Ας ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τι εννοεί ακριβώς όταν δηλώνει δημόσια ότι αντιτίθεται στα μεταλλαγμένα, ενώ κάτω από το τραπέζι αδειοδοτεί τη γενετική επιμόλυνση του ελληνικού περιβάλλοντος και της ελληνικής γεωργίας. Με τη στάση της αυτή η Κυβέρνηση προδίδει όλους τους Έλληνες πολίτες που αντιτίθενται σε συντριπτικό ποσοστό στα μεταλλαγμένα", δήλωσε η Μυρτώ Πισπίνη, υπεύθυνη της εκστρατείας ενάντια στα μεταλλαγμένα στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Η Greenpeace απαιτεί από την κυβέρνηση να διευκρινίσει κάτω από ποιες συνθήκες δόθηκε η άδεια για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια και αν έχουν δοθεί και άλλες αντίστοιχες άδειες εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να κάνει πράξη τις δηλώσεις της, με την ανάκληση τυχόν αδειών που έχουν δοθεί ή με την καταστροφή τυχόν καλλιεργειών και με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα.

Κατηγορίες
Ετικέτες