Εισήγηση Greenpeace στη Βουλή για την πετρελαιοκίνηση

Πρόσθεσε ένα σχόλιο
έκθεση - 16 Νοεμβρίου, 2011
Η Greenpeace υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης θα πρέπει να αφορά το 2015, όταν δηλαδή θα τεθεί σε εφαρμογή η αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία Euro 6 και αφού βεβαίως πρώτα έχουν λυθεί σημαντικά ζητήματα όπως η νοθεία των καυσίμων και η άρτια λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Παρά τα αυστηρότερα όρια που προβλέπει η σημερινή ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία (Euro 5), οι περιβαλλοντικές επιδόσεις των πετρελαιοκινητήρων εξακολουθούν να υπολείπονται σημαντικά από τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες, ως προς τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου που αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία του όζοντος. Μέσα σε δύο μόνο μήνες, φέτος το καλοκαίρι, το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε είκοσι εννέα (29) ανακοινώσεις για υπέρβαση των ορίων όζοντος στην Αθήνα!

Άσθμα, βρογχίτιδα, ερεθισμοί και άλλα προβλήματα στην υγεία προκαλούνται στους πολίτες των δύο μεγαλουπόλεων από το φωτοχημικό νέφος, τα επίπεδα του οποίου αναμένονται να αυξηθούν δραματικά εφόσον το ΥΠΕΚΑ επιτρέψει την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε την αναλυτική εισήγηση της Greenpeace στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ενόψει της συνεδρίασης με θέμα την πετρελαιοκίνηση, την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

20110920_Diesel

Δε βρέθηκαν σχόλια Πρόσθεση σχόλιου

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email