Εξασφαλίστε ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα χωρίς μεταλλαγμένα

1 σχόλιο
νέο - 19 Ιουλίου, 2011
Η Greenpeace καλεί τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Δριβελέγκα, να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός αξιόπιστου κρατικού σήματος για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στα ζωικά προϊόντα, με την ολοκλήρωση της δημόσιας κρίσης.

Μόνο με τον τρόπο αυτό, θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ελεύθερα από μεταλλαγμένα και με κρατική σήμανση, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Ο καθορισμός του προτύπου, αποτελεί δημόσια δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εμπίπτει πλήρως στο ρόλο της Πολιτείας στα θέματα προστασίας των πολιτών. Με την εφαρμογή του προτύπου, θα υπάρξουν άμεσα και ορατά οφέλη, για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Το κράτος θα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο μιας παραγωγής ελεύθερης από μεταλλαγμένα, τα ελληνικά ζωικά προϊόντα με σήμανση θα αποκτήσουν το απαραίτητο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιστοίχων που σύντομα θα εισαχθούν και στη χώρα μας, ενώ θα έχει διασφαλιστεί και το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του καταναλωτή στην επιλογή.

Εφ’ όσον οι καταναλωτές απαιτούν και οι εταιρίες μπορούν, θα είναι τουλάχιστον παράλογο αν το υπουργείο, ενώ δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός πλήρους προτύπου ελέγχου περί μη χρήσης μεταλλαγμένων ζωοτροφών -που ασφαλώς θα συμπεριλαμβάνει τη θετική σήμανση στη συσκευασία του τελικού προϊόντος-. καθυστερήσει περαιτέρω στην υλοποίηση του Agro 7, μετά και τη δημόσια κρίση.

 

Δείτε εδώ την ανοιχτή επιστολή:


Κατηγορίες

(Unregistered) AVRILIA λέει:

Επιτέλους με την σήμανση θα ξέρουμε τι επιλέγουμε να τρωμε.Καταχωρήθηκε 19 Αυγούστου, 2011 στις 19:12 Σήμανση ως απαράδεκτο Reply

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email