Τα καταφέρατε! «Πρασινίσατε» το Facebook

1 σχόλιο
νέο - 16 Δεκεμβρίου, 2011
Το Facebook αποφάσισε να κάνει ‘like’ στην καθαρή ενέργεια και να ανακοινώσει δημόσια ότι θα στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση!

Μία μεγάλη νίκη που ανήκει ολοκληρωτικά σε εσάς: τους cyber-ακτιβιστές της Greenpeace. Ενώσατε τα ‘κλικ’ σας, ζητήσατε από το Facebook να «πρασινίσει» και τα καταφέρατε! 

Μετά από 20 μήνες πιέσεων, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Greenpeace για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να ενθαρρύνει τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες να αυξήσουν την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να αναπτύξει προγράμματα που θα επιτρέψουν στους χρήστες του να εξοικονομούν ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Greenpeace, 700.000 cyber-ακτιβιστές από όλο τον κόσμο κινητοποιήθηκαν, ζήτησαν από το Facebook να κάνει ‘like’ στην καθαρή ενέργεια, προώθησαν το σχετικό βίντεο της εκστρατείας και μέσα σε μόλις 11 ώρες έσπασαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα comments, με τα οποία ζήτησαν από το γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τροφοδοτήσει τις υπηρεσίες του με 100% καθαρή ενέργεια. Ανάμεσα σε αυτούς κι εσείς, που συνεχίζετε να αποδεικνύετε πόση δύναμη έχουν τελικά τα ‘κλικ’!

Σας ευχαριστούμε!

 

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Greenpeace και αντίστοιχα του Facebook, αμέσως μετά την ανακοίνωση:

«Η Greenpeace και το Facebook θα συνεργαστούν για να ενθαρρύνουν τους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας να απομακρυνθούν από τον άνθρακα και να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη βιομηχανία» δήλωσε o Casey Harrell, Ανώτερος Αναλυτής Πληροφορικής για την Greenpeace International. «Αυτή η στροφή προς τις καθαρές, ασφαλείς πηγές ενέργειας θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα συμβάλει στην εξυγίανση της οικονομίας και την ενίσχυση των κοινωνιών». 

«Το Facebook προσβλέπει σε μια μέρα, στην οποία οι πρωταρχικές πηγές ενέργειας θα είναι καθαρές και ανανεώσιμες, και συνεργαζόμαστε με την Greenpeace για να έρθει εκείνη η μέρα πιο γρήγορα», είπε η Marcy Scott Lynn του προγράμματος βιωσιμότητας του Facebook. «Εκφράζουμε την προτίμηση μας στις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα συνεργαστούμε με την Greenpeace ώστε να χρησιμοποιηθεί η δύναμη της πλατφόρμας μας υπέρ του περιβάλλοντος. Η Greenpeace έχει χρησιμοποιήσει με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο το Facebook, προκειμένου να πυροδοτήσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δράση, και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους για να διερευνήσουμε νέους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebook και να συνδέονται με το φάσμα των ενεργειακών ζητημάτων που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για αυτούς - από τη δική τους ενεργειακή απόδοση ως την πρόσβαση σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.»


 

(Unregistered) Anna λέει:

Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!

Καταχωρήθηκε 31 Δεκεμβρίου, 2011 στις 22:04 Σήμανση ως απαράδεκτο Reply

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email